Reisblog Saïdja: 5 redenen om Bulgarije aan jouw vakantielijst toe te voegen

image

Beste reisliefhebbers, graag stel ik mijzelf aan jullie voor. Ik ben Saïdja en werkzaam bij Reisburo de Wit in Heesch.

 

 

 

 

Wellicht denk je bij Bulgarije aan de jongerenbestemming Sunny Beach? Ik kan je vertellen: Bulgarije heeft zoveel meer te bieden! Graag neem ik jou mee op reis naar het Goudstrand en het Zonnestrand (bekend als Sunny Beach). Ik vertel jou dan ook graag 5 redenen om Bulgarije aan jouw vakantielijst toe te voegen!

1. Bezoek de Botanische Tuinen in Balchik
Tijdens mijn reis heb ik de mogelijkheid gekregen om het Goudstrand te ontdekken. Allereerst zijn we richting het noorden gereden van de kust om de stad Balchik te bezoeken. Balchik is direct aan de Zwarte Zee gelegen. Het is zeker de moeite waard om de Botanische Tuinen te bezoeken. Bulgarije staat ook bekend om zijn vele rozen en deze zijn in deze tuinen natuurlijk ook te bewonderen.

2. De badplaats Albena is volledig ingericht op vakantiegangers
Na dit bezoek bezochten we de badplaats Albena, volledig ingericht op vakantiegangers en vooral voor gezinnen prachtig om te verblijven. Met een autovrije boulevard, de vele hotels die direct gelegen zijn aan het strand en een spetterend aquapark is het heerlijk vertoeven daar. Tot slot zijn hebben we de dag afgesloten aan het Goudstrand. In de avond heb ik me aangesloten bij een kroegentocht. Wat bijvoorbeeld dan weer heel leuk is voor jongeren!

3. Bewonder de prachtige natuur van Bulgarije
Met het huren van een auto kan jezelf op eigen tempo bepalen wat je allemaal van een bestemming wilt bezichtigen. Tijdens onze autorit zijn we eerst door de prachtige natuur gereden, want ook dat heeft Bulgarije te bieden.  Het land is erg groen en heuvelachtig, omdat de kust langs het aflopende Balkangebergte ligt. Tijdens de rit zijn we door Sveti Konstantin gereden. Een kleine badplaats voor rustzoekers die niet perse op het strand hoeven te vertoeven. Er bevinden zich enkele hotels die geboekt kunnen worden op basis van All Inclusive. Zo kan je optimaal van de rust genieten. De weg werd vervolgd naar Obzor, een badplaats midden tussen de steden Varna en Burgas. Er kan dus op beide steden gevlogen worden wanneer je naar Obzor zou gaan en is tevens een leuke uitvalsbasis om ook deze steden en andere kleine dorpen vanuit deze badplaats te bezoeken. Een leuke en veelzijdige plaats om heerlijk te genieten van de combinatie zon, zee en strand.

4. Ga op excursie naar Nessebar
In alles is Nessebar het tegenover gestelde van het hartje van Sunny Beach. Nessebar is een voormalig Bulgaarse vissersdorp gelegen op een klein schiereiland in de Zwarte Zee, nabij Sunny Beach. Het schilderachtige stadje is één van de oudste steden van Europa en staat genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De geschiedenis gaat vele eeuwen terug en dit is te zien aan de restanten van de Griekse cultuur, Byzanthijnse basilieken en de typische huizen uit de Renaissance, opgebouwd uit kalksteen en hout. Wij hebben daar een rondleiding gekregen en het is prachtig om daar alles te bezichtigen. ’s Avonds zijn we terug gekeerd naar Sunny Beach voor een heerlijk diner.

5. Beleef de Folklore avond
Tijdens mijn bezoek stond er een Folklore avond op het programma. Een erg leuke excursie vanaf het Zonnestrand! Een transfer brengt je naar een dorp dat meer binnenlands gelegen is. Je wordt enthousiast verwelkomd in het dorp. Loop gerust even rond om de leuke winkeltjes te bezichtigen met handgemaakte producten. Daarna is het tijd voor het Bulgaarse diner met folklore muziek en dans! Een avond vol vermaak gegarandeerd en voor mij  een mooie afsluiting van een verblijf aan de Bulgaarse kust!


Ik heb ondervonden dat Bulgarije een heel leuke bestemming is voor zowel gezinnen als jongeren! Benieuwd naar de mogelijkheden voor een vakantie naar Bulgarije? Wij helpen jou graag! Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7440850 of stuur een mail naar info@reisburodewit.nl.

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Avatar