Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Reisverslag Loes: I love New York more than ever « Reisburo de Wit

Reisverslag Loes: I love New York more than ever

image

Beste reisliefhebbers, graag stel ik mijzelf aan jullie voor. Ik ben Loes en ik ben werkzaam bij Reisburo de Wit in Heesch. In januari ben ik op studiereis geweest naar New York. Mijn studiereis was waanzinnig! Graag wil ik mijn avontuur met jullie delen.

 

 

 

Dag 1

Voor vertrek hebben we met een deel van de groep om 7.00 uur op de luchthaven van Dusseldorf afgesproken. Na een heerlijk ontbijt gaan waar door de controle waarna onze vlucht met Air Berlin vertrekt naar de ‘City that Never Sleeps New York!’ Na een vlucht van 8,5 uur komt onze vlucht aan op New York JFK. Hier staan de transferbussen al klaar en in een uur brengen deze ons naar ons hotel voor de komende 4 nachten – Hotel Beacon in de Upper West Side. Na ons even opgefrist te hebben beginnen we het programma van de komende dagen met een TV en Movie sites wandeltour door Central Park. Na de storm, het weekend voordat wij kwamen, ligt het park nog bedekt onder een dikke laag sneeuw wat het geheel een winterse sfeer geeft. Tijdens deze wandeltour komen een aantal locaties aan bod waar bekende films en series zijn opgenomen, zoals Home Alone, When Harry met Sally en Breakfast at Tiffany’s.  Na een heerlijk diner als afsluiting van de dag, duikt iedereen vroeg het bed om bij te komen van de eerste dag in deze geweldige stad.

Dag 2

Zondag ontmoeten we ook de rest van de groep die een dag eerder zijn vertrokken voor een kennismaking met IJsland in 24 uur. We ontbijten in Cafe Viand, een typisch Amerikaanse Diner naast het hotel. Na een stevig ontbijt gaan we met de hele groep van 40 dames met de metro naar het opstappunt van de fietstour. We fietsen over de Brooklyn Bridge, door Brooklyn waar we een prachtig uitzicht hebben op de skyline van Manhattan, langs het One World Trade Center en door Wall Street. Hierna stappen we aan boord van de New York Water Taxi en varen we langs de Brooklyn Bridge en het Statue of Liberty. ’s Middags gaan we wandelen, de Beyond Broadway tour. We vermijden de drukte van Times Square en gaan op zoek naar de authentieke buurt van New York. We  ontdekken verborgen, lokale eettentjes, winkeltjes en geheime doorgangen.  Na deze drukke dag krijgen we even de tijd om bij te komen voor we weer gaan varen met de Dinner Cruise. Ook deze keer zien we weer de hoogtepunten van New York zoals de skyline, het Statue of Liberty en de Brooklyn Bridge, maar dan verlicht!

Dag 3

Maandag beginnen we met een heerlijk ontbijt in het hotel waarna we verder gaan met een aantal presentaties van partners van Sunair in New York. We krijgen meer te horen over de verschillende excursiemogelijkheden zoals wandeltours, fietstochten, broadway shows, de Hop on Hop off bus en de Explorer Pass die later die dag nog van pas gaat komen! Daarna worden we in kleinere groepen op pad gestuurd om zelf de stad te gaan ontdekken door middel van opdrachten waar we punten mee kunnen verdienen. Jumpfoto’s maken op Times Square, een ritje in de Hop on Hop off  bus, naar de Top of the Rock (het observatiedeck van het Rockefeller center) en nog veel meer. Daarnaast staan er ook een aantal hotelbezoeken op het programma. We bezoeken hotel Empire in the Upper West Side, het leuke boutique hotel Hudson en hotel Park Central. Alledrie hele mooie hotels met een gunstige ligging op Manhattan. ’s Avonds gaan we naar Brooklyn voor het diner waar ook de punten worden geteld van de opdrachten die we gedaan hebben. Na een heerlijke pizza family-style lopen we met z’n allen naar het Barclays Center voor een basketbal wedstrijd van de Brooklyn Nets. Daarna naar bed, want we zijn allemaal helemaal gesloopt van deze drukken dag vol met prachtige indrukken.

Dag 4

Dinsdag beginnen we de dag vroeg met een heerlijk ontbijt een typisch Amerikaanse diner. Dan stappen we de metro in naar Downtown Manhattan want we gaan naar de One World Observatory. De 570 meter hoge nieuwe toren die gebouwd is op de plek waar de Twin Towers hebben gestaan. Wat een geweldig uitzicht heb je hier boven over heel Manhattan. Zelfs de lift naar boven is indrukwekkend. Dan gaan we weer naar beneden en lopen we langs de 9/11 Memorial. Wat een bizar idee dat hier twee grote torens hebben gestaan en wat een mooie herdenkingsplaats.

Na deze indrukwekkende ochtend hebben we de middag vrij om de dingen te bezoeken waar we eerder nog geen tijd voor hebben gehad. We lopen over de High Line, een oude spoorlijn die is omgebouwd tot stadspark, en we nemen de Hop On Hop Off bus door Harlem en The Bronx en rijden langs het Yankee Stadium. Natuurlijk mag een bezoek aan een Broadway musical niet ontbreken. Een erg leuk einde van de dag is de Musical Finding Neverland.

Dag 5

Ook woensdag beginnen we weer vroeg, want dit is alweer onze laatste dag in deze wereldstad. Na weer een heerlijk onbijt stappen we de bus in voor een TV & Movie Sites tour. We rijden langs het appartementencomplex uit de serie Friends en nog veel meer bekende movie sites. We eindigen in hotel Manhattan NYC – an Affinia Hotel voor een rondleiding en uitgebreide lunch. Ook weer een prachtig hotel met geweldige ligging in Midtown Manhattan. Hierna halen we onze bagage op en gaan we per transferbus naar de luchthaven. Met een niet geheel turbulentievrije vlucht komen we weer aan in Dusseldorf waar deze geweldige studiereis eindigt. Wat hebben we veel gezien en gedaan en wat een geweldige stad is New York.

Wil je een indruk krijgen van mijn geweldige studiereis? Klik hier voor mijn video.


Graag vrijblijvend advies voor een vakantie naar Amerika? Wij organiseren woensdagavond 14 december een informatieavond over de ‘highlights of the USA’. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus graag heten wij jou en jouw familie, vrienden en kennissen van harte welkom! Onze reisspecialisten zullen je alles vertellen over dit prachtige land. Klik hier om jezelf aan te melden of om alle informatie over de informatieavonden te bekijken.

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Avatar Loes Tromp

Hallo, mijn naam is Loes Tromp. Sinds juli 2013 ben ik werkzaam bij Reisburo de Wit in Heesch. Als vooropleiding heb ik Toerisme gestudeerd aan de NHTV in Breda. Tijdens mijn studie heb ik 5 maanden stage gelopen in Londen, dus ik kan u alles vertellen over deze mooie stad. Ook heb ik een aantal mooie studiereizen mogen maken naar Turkije en Brazilië.


Ik heb al een aantal mooie bestemmingen mogen bezoeken. Zo heb ik een reis gemaakt door Europa, van het Italiaanse Toscane naar Barcelona via de Franse Cote D’Azur. Daarnaast heb ik ook nog vele andere besteminngen in Europa bezocht, zoals Turkije, Macedonië en Malta. Het hoogtepunt was toch wel een rondreis door West-Canada. Indrukwekkende steden als Vancouver en Calgary in combinatie met de prachtige natuur van de Rocky Mountains.


Ook vind ik het erg leuk om tijdens stedentrips de leukste plekjes van een stad te ontdekken zoals in Parijs, Barcelona, Rome en Lissabon.


Ik vind het een uitdaging om uw droomvakantie voor u uit te zoeken, dus kom gerust eens langs.