Reisverslag Sofie: ontdek de natuur van Ierland

image

Beste reisliefhebbers, graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen. Ik ben Sofie en ik ben werkzaam bij Reisburo de Wit in Gemert. Tijdens deze 5- daagse studiereis naar Ierland heb ik de regio Shannon en de stad Dublin bezocht. Shannon ligt aan de westkust van Ierland en deze regio heeft enorm veel indruk op mij gemaakt. Ook de stad Dublin met haar rijke geschiedenis is een aanrader!

The Burren
The Burren is één van de zes nationale parken van Ierland. Één miljoen jaar durend proces zorgde ervoor dat er een kalksteen pakket werd gevormd dat na verloop van tijd boven zee niveau zijn komen te liggen: The Burren. Het rotsige landschap is zeer vruchtbaar en er leven planten en dieren van verschillende biotopen. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.

Cliffs of Moher
Een must zijn de spectaculaire Cliffs of Moher, deze klippen behoren tot de hoogste klipkusten van Europa. De klippen strekken zich uit over een lengte van 8 kilometer aan de Ierse westkust. Het uitzicht is echt mangnifique en behoren tegenwoordig tot de meest bezochte plekken in Ierland. Voor vogelliefhebbers zijn de kliffen een waar paradijs. Over de hele wereld komen vogelliefhebbers hier naartoe om de papegaaiduiker te spotten.

Dublin
Als afsluiting hebben we de stad Dublin bezocht. De stad heeft een aantal leuke bezienswaardigheden waaronder St Patricks Cathedral, de beroemde universiteit Trinity College, Dublin Castle, Temple Bar en de omgeving van O’Connel Street. Ook de Guinness brouwerij en de Old Jameson Distillery liggen in het centrum van Dublin en zijn uitgegroeid tot bezoekersattracties. Om je reis compleet te maken, breng een bezoek aan een traditionele Ierse pub, waar het Guinness bier rijkelijk vloeit en er elke avond wordt gedanst en gezongen.

Of je nu individueel of in groepsverband wilt reizen; in de stad wilt verblijven, van de rust wilt genieten, juist sportief wilt bezig zijn of een combinatie van deze mogelijkheden. In Ierland kun je echt alle kanten op! Klik hier om mijn video te bekijken van mijn studiereis, want ik neem je graag mee naar Ierland. Vergeet je niet te abonneren op ons YouTube kanaal?


Dit is slechts een kleine greep van wat Ierland jou te bieden heeft. Onze reisspecialisten stippelen graag een droomreis samen met jou uit. Je bent van harte welkom bij één van onze reisburo’s in Veghel, Gemert, Heesch, Rosmalen en Uden. Informeer naar de mogelijkheden via info@reisburodewit.nl of neem telefonisch contact op via 085-7440850.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Image gallery
Uw reisadviseur
Avatar