Reisverslag Lieke: Cyprus is een onontdekt toeristisch paradijs

image

Beste reisliefhebbers, graag stel ik mijzelf aan jullie voor. Ik ben Lieke Kanters en ik ben werkzaam bij Travelcenter de Wit in Veghel. Onlangs ben ik op studiereis geweest naar het prachtige eiland Cyprus. Dit eiland heb ik mogen ontdekken in de vorm van een fly-drive. Met een aantal huurauto’s zijn wij het prachtige eiland gaan ontdekken en iedere nacht hebben wij in een andere accommodatie overnacht.

“Ik kan u vertellen dat het eiland ontzettend divers is. Het biedt voor ieder wat wils.”

Op slechts vier uur vliegen van Nederland ligt Cyprus, het warmste eiland van de Middellandse Zee én de geboorteplaats van Aphrodite, de Griekse Godin van de schoonheid en de liefde. Een vakantie naar Cyprus is boekbaar van mei tot en met oktober. De zon schijnt dan ook volop. Met een huurauto het eiland ontdekken is echt een aanrader. U kunt op uw eigen tempo reizen en stoppen waar u maar wilt.

Tijdens mijn studiereis heb ik enkele highlights van het eiland bezocht. Het Troodosgebergte is er één van. Dit gebergte bevindt zich tussen Nicosia en de zuidkust van Cyprus. Voor natuur- en cultuurliefhebbers is dit een perfecte omgeving om heerlijk te ontspannen en/of te wandelen in de natuur. Daarnaast is het Kykkosklooster in het Troodesgebergte gelegen, één van de hoogtepunten van Cyprus. Dit klooster is prachtig vanwege de prachtige versieringen en mozaïeken op een goudkleurige achtergrond. Tevens is een bezoek aan het dorpje Omodos zeker de moeite waard. Het is leuk om de oude wijnpers (Linos museum) te bezoeken en de bekende Holy Cross (Timios Stavros) kerk.

Paphos is de populairste toeristische badplaats van het eiland en heeft een haven. Deze haven is erg gezellig door de boulevard en de vele restaurants. Een bezoek aan de Koningsgraven van Paphos is ook een bezoek waard. De Koningsgraven stammen uit de tijd dat Cyprus behoorde tot het Egyptische rijk van Ptolemaeën, de dynastie van Cleopatra. Daarnaast is het zeker de moeite waard om de rotsen van Aprodite te bezoeken voor een mooie foto. Deze rotsen liggen net buiten Paphos. De badplaats Coral Bay is ten noorden van Paphos gelegen en staat bekend om het witte strand en de rustige golfslag.

Daarnaast kunt u ook het dorpje Tochni bezoeken. Het Cypriotische dorp ligt op het eiland waar het nog proeft zoals het hoort te zijn, relaxed en authentiek. Hier vindt u het historische Sint Constantinos en Eleni kerkje. Ook toont het dorpje smalle straatjes. Tochni ligt tussen wijn- en olijfgaarden in een vallei. Het is een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar rust, van wandelen houden en echte natuurliefhebbers zijn.

Ook zijn er mooie stranden gelegen bij Ayia Napa. Ayia Napa is de hippe, trendy badplaats van Cyprus. Deze plaats kenmerkt zich door terrasjes, winkels en hotels. Bij Ayia Napa is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Nissi Beach; een prachtig wit zandstrand met azuurblauw water.

Een aanrader is ook om tijdens uw verblijf in een restaurant mezze te bestellen. Vrijwel ieder Cypriotisch restaurant heeft dit op de kaart staan. Het zijn kleine gerechten uit de mediterrane keuken. Mezze kan variëren van een schaaltje noten, wat olijven of plakken komkommer tot een enorme uitstalling van tientallen dips, salades, pasteitjes, gevulde en ingelegde groenten, kaashapjes en allerlei andere warme en koude hapjes met vlees, vis en zeevruchten.

Heeft u interesse in een vakantie naar Cyprus? Bezoek één van onze reisburo’s of neem telefonisch contact op via 085-7440850. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van deze bestemming voor een fantastische vakantie!

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Avatar