Reistip Astrid: Een bezoek aan een openluchtmuseum? Florence!

image

Cara viaggiatore! benvenuti a firenze! Mijn naam is Astrid Wouters en ik ben werkzaam bij Travelcenter de Wit in Veghel. Plannen om een reis naar Italië te maken? Breng dan zeker een bezoek aan de stad Florence. Het is net een openluchtmuseum. Waar je ook loopt, je komt ogen te kort om alles te bekijken. Graag vertel ik jullie mijn ervaringen met deze mooie stad.

Wanneer je de stad binnenkomt zie je meteen de kunstwerken van Michelangelo en Leonardo da Vinci! Ook pak je de eerste blik mee van de Duomo Basiliek. De bekende koepel is al vanaf ver te bewonderen. Maar hoe dichter je bijkomt, hoe prachtiger deze kerk wordt. Niet alleen van de buitenkant is deze kerk een bezienswaardigheid. Breng ook is eens een bezoek in de kerk of beklim de lange trappen naar de top van de koepel, die heel bijzonder gebouwd is. Aanschouw de kunstwerken van Michealangelo in het wereldberoemde Galleria degli Uffizi of wandel over de brug Ponte Vecchio. Ben je een echte kunstliefhebber? Breng dan een bezoek aan het museum Galleria dell’Accademia.

Ook Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella is zeker een bezoekje waard. Dit was voorheen een apotheek. Je kunt hier kennis maken met een mooi aanbod aan verzorgingsproducten volgens het oude recept. Ook wordt hierover veel informatie gegeven.

Wanneer je even wilt ontsnappen van alle drukte kun je naar de wijk Oltrarno gaan. Deze wijk vind je als je de rivier bij de Ponte Vecchio oversteekt. Hier vind je toffe winkeltjes, kleine boetiekjes en bijzondere ateliers. Wil je genieten van een heerlijke maaltijd? Kies dan uit een van de vele terrasjes rondom het centrale plein van deze wijk.

Wanneer je door de stad loopt kom je veel verkeersborden tegen. Echter is er bij ieder verkeersbord iets gebeurd: kunstenaar Clet Abraham heeft de verkeersborden vrolijker gemaakt. Op alle verkeersborden wordt iets uitgebeeld op een komische manier.

Naast alle mooie bezienswaardigheden is de stad zelf ook nog te bewonderen. In ieder straatje vind je heerlijke Italiaanse restaurantjes, sfeervolle terrasjes en gezellige pleintjes. Op ieder hoekje van de straat kun je genieten van een heerlijk Italiaanse ijsje!

Ben je op reis in Italië en heb je maar kort de tijd om de stad Florence te bezichtigen? Reserveer dan een fietstour met een Nederlandssprekende reisleiding. Zo zie je binnen 3 uur op een actieve manier de stad en ontvang je alle informatie van een lokale Nederlandse bewoner.

Wil je overnachten in Florence?
B&B Villino Fiorentino is erg bijzonder. Het is een toffe B&B met 5 slaapkamers. In de ochtend ontbijt je aan een lange Italiaanse tafel met alle gasten in het verblijf. De gastvrouw maakt speciaal voor jouw een gewenst ontbijtje en binnen 15 minuten loop je naar het centrale punt van Florence.

Graag vertel ik je nog meer over deze prachtige stad tijdens een gesprek op het reisbureau!


Wil jij meer informatie over een stedentrip naar Florence? Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7440850 of stuur een mail naar info@reisburodewit.nl.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Astrid Wouters

Hallo, mijn naam is Astrid Wouters en ik ben in 2016 begonnen als stagiaire bij Travelcenter de Wit. Tijdens mijn opleiding Toerisme & Luchtvaartdienstverlener heb ik bij Travelcenter de Wit een geweldige stage gehad waarbij ik heel veel heb mogen leren. Na een half jaar stage ben ik begonnen als reisadviseur. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over diverse bestemmingen en nu leer ik iedere dag nog heel veel bij.

Ik heb diverse mooie bestemmingen mogen bezoeken waar ik u alles over kan vertellen. Of u nu opzoek bent naar een heerlijke zonvakantie, een actieve vakantie, een stedentrip of een wintersport reis, ik adviseer u graag.

Kom gerust eens langs op het reisbureau, dan helpen wij u graag bij het uitstippelen van uw perfecte vakantie!