Reistip blogster Sandra: magisch Marrakech

image

Hallo traveller! Mijn naam is Sandra Espina van de blog Essere Moda. Op de Facebookpagina en Instagram van Travelcenter de Wit heb je waarschijnlijk al wat mooie foto’s van Marrakech voorbij zien komen. Samen met Lieke Biemans van de blog Whatliekeloves heb ik vier dagen cultuur mogen proeven in Marrakech.

De magische stad Marrakech ligt in het westen van Marokko in Afrika. Marrakech is een kolonie van Frankrijk geweest, dus je zal de Franse taal vaak horen. Het is een mooie culinaire stad waar al je zintuigen worden geprikkeld.

Club Med
We verbleven in Club Med La Palmeraie, een prachtig resort boordevol activiteiten voor kinderen en volwassenen. Als je echt wil ontspannen, raad ik je aan om een spa behandeling te nemen. Even helemaal terugtrekken en alleen nog maar genieten. We hebben heerlijk gebadderd. Overigens was het eten daar heerlijk! Wat leuk is, is dat ze het eten dagelijks variëren.


Lieke en ik hebben via Club Med La Palmeraie een stukje op een kameel gereden. Dit was heel erg bijzonder. Uiteraard is het mogelijk om via Club Med La Palmeraie hele mooie routes te plannen.

Vanaf Club Med La Palmeraie kun je met de shuttlebus naar het welbekende plein Djemaa el Fna gaan. Helaas zijn we hier niet meer aan toegekomen. Het is een plein waar je artiesten vindt zoals slangencharmeurs. Er zijn kraampjes met kruiden, fruit, lampen etc. Ook zijn er smalle straatjes waar je langs de souks (markt) kunt slenteren.

Als je op zoek bent naar een leuke lunch plek dan raad ik je Be Riad Marrakech aan. Op het dak kun je van het uitzicht en muziek genieten, sisha roken (waterpijp) en van Marrokaans eten genieten: couscous, olijven, kip en rund, die overigens heerlijk gekruid waren.

Een hammam behandeling mag natuurlijk niet ontbreken in Marrakech. Hier doen ze het anders dan in Nederland. Zo kregen we een behandeling bij La Sultana. Een warme ruimte waar we schoongespoeld werden. Vervolgens werd je in een nieuwe ruimte gescrubd en ingezeept. Als kers op de taart een massage met Argan olie!

Tegenover La Sultana is een leuk winkeltje waar we een koperen theekannetje (zie 3e foto) en bord hebben gekocht. Ze zijn zo mooi en sierlijk. Hieronder wat tips waar we helaas niet meer aan toe zijn gekomen, maar zeker een bezoek waard zijn!

Activiteiten
– Beroemdste plein Djemaa El Fna van heel Noord-Afrika
– De Majorelle Tuin van Yves Saint Laurent en Berber museum
– Luchtballonvaart door de Sahara. Dit kan via Marrakech by Air.

Restaurant
– Restaurant Nomad
– Restaurant Dar Cherifa
– Restaurant Le Jardin


Benieuwd naar de mogelijkheden voor een reis naar Marrakech? Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7440850 of stuur een mail naar info@reisburodewit.nl.
Delen: