Reistip Charon: Mexico, een prachtig vakantieland

image

Beste reisliefhebbers, mijn naam is Charon en ik ben werkzaam bij Reisburo de Wit in Gemert. Enkele weken geleden ben ik op vakantie geweest naar Playa del Carmen en heb ik mogen ontdekken hoeveel deze vakantiebestemming te bieden heeft.

 

Maya cultuur
Mexico is rijk aan cultuur en geschiedenis. De bekende Maya stad Chichen Itza is de grootste en bekendste stad. Deze stad is een van de zeven wereldwonderen en zeker de moeite waard. Ook de ruïnes van Tulum zijn erg mooi. Het is de enige die aan de kust ligt, wat voor een prachtig uitzicht zorgt. De Maya steden Coba en Ek Balam liggen meer in de jungle verscholen. Ek Balam is nog niet zo toeristisch en een van de enige steden waar je de ruïne nog mag beklimmen.

Cenotes
Mexico staat ook bekend om haar cenotes. Dit is een grot of poel met kraakhelder water. Vele Cenotes zijn prachtig om te zien. Voor de Maya’s zijn dit heilige plekken. Zij zien dit als de ingang naar de onderwereld. Een aantal mooie cenotes zijn bijvoorbeeld Zazil Tunich, Caracol en Dos Ojos.

Eilanden van de Mexico
Rond Yucatan liggen een aantal eilandjes welke je met de boot kunt bezoeken. Cozumel is het grootste eiland en erg toeristisch. Leuk is om Contoy en Mujeres met elkaar te combineren. Er zijn veerboten die deze combi aanbieden. Contoy is een prachtig, rustig paradijs. Je treft hier veel flora en fauna. Dit kun je vervolgens afwisselen met een bezoek aan het drukkere Mujeres. Ook Holbox is de moeite waard. Leuk om hier een golfkarretje te huren en het eiland te verkennen.

Waterpret
Het is natuurlijk heerlijk om een dagje te relaxen aan een van de prachtige stranden. Playa del Carmen heeft verschillende beachclubs waar je lekker kunt genieten. Verschillende hotels bieden korting aan voor een bezoek aan deze beachclubs. Voor meer avontuur kun je een dagje gaan snorkelen met zeeschildpadden of in het seizoen met walvishaaien. In Playa del Carmen vind je ook de X-parken zoals Xcaret en Xel-Ha. Dit zijn natuurlijke (water)parken waar je kennis maakt met de cultuur van Mexico. Je kunt hier activiteiten doen zoals ziplinen, snorkelen en in Cenotes zwemmen.


Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden voor een rondreis naar Mexico? Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7440850 of stuur een mail naar info@reisburodewit.nl.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Charon Smeets

Mijn naam is Charon Smeets en ik ben sinds juli werkzaam bij Reisburo de Wit in Gemert.

Tijdens mijn studie heb ik de toeristische branche leren kennen. Hoe verder mijn studie vorderde, hoe meer interesse ik kreeg in deze branche. Toen ik afstudeerde was ik er dan ook van overtuigd om in het toerisme te gaan werken. Ik help u dan ook graag bij het verzorgen van een geweldige vakantie.

Zelf heb ik al leuke bestemmingen mogen bezoeken zoals Thailand, Malta en Tunesië. Daarnaast maak ik jaarlijks een stedentrip en heb ik steden zoals Rome, Parijs, Londen en Edinburgh mogen bezoeken. Wat stedentrips betreft, was Praag in kerstsferen ook een echte favoriet. Mijn verlanglijstje met bestemmingen is nog lang niet afgewerkt. Ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien en mijn ervaringen gebruiken  om een geweldige vakantie voor u te kunnen samenstellen.