Reistip Claudine: Groot-Brittannië in de voetsporen van Harry Potter

image

Mag ik u mijzelf voorstellen? Mijn naam is Claudine Dankbaar en werkzaam bij Reisburo de Wit in Gemert. Harry Potter fan? Maak dan (mogelijk nog eens) een trip naar Londen! Of bezoek de diverse filmlocaties in Noord-Engeland en Schotland!

 

 

Wellicht bent je zelf Harry Potter fan of heb je kinderen die helemaal gefascineerd zijn door de magie van de boeken en de films. Wat is er dan leuker om één of alle locaties van Harry Potter te bezoeken.

In Londen kun je de “Harry Potter tour; the making of Harry Potter” doen in The Warner Bros Studio. Je krijgt een kijkje achter de schermen op de betoverende filmset van The Making of Harry Potter waaronder hoe een special effect wordt toegepast evenals hoe de vechtscènes worden gemaakt.

Stap aan boord van de Hogwarts Express en vlieg op een bezem met de magie van computer graphics.

Bezoek ook King’s Cross, het station alwaar van perron 9 ¾ de Zweinstein Express vertrekt. Maar ga ook naar de rivier de Thames, de millenium brug, de Lambeth brug, als ook de Tower Bridge, allen shots die in de film te zien zijn. En kent u de Goudgrijp bank? Australia House in Londen heeft hiervoor centraal gestaan. En wat dacht je van de WegisWeg, loop eens door Leadenhall Market. Je waant jezelf bijna in het midden van de WegisWeg!

Naast Londen zijn er nog vele andere locaties in Groot-Brittannië te vinden welke centraal hebben gestaan in de boeken en films van Harry Potter. In combinatie met vele andere mooie bestemmingen binnen het Verenigd Koninkrijk maakt dit je rondreis al dan niet samen met jou kinderen compleet.

De Cotswolds, een charmant stukje Engeland. J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter boeken, groeide hier op. Onder andere Tewkesbury en Cheltenham maar ook Forest of Dean zijn een bezoekje waard. Ook Gloucester Cathedral -hier vocht Harry in de eerste film met een trol – kun je in de Cotswolds vinden. Overigens is de kathedraal een bezoekje waard. Ook zullen de echte fans Lacock Abbey willen zien, deze deed voor een aantal scènes dienst als het interieur van toverschool Zweinstein.

Bezoek ook Oxford en Cambridge. Twee prachtige oude universiteitssteden. Het college leven zijn een inspiratie geweest voor de Harry Potter boeken. Ook hier vind je vele Harry Potter filmlocaties waaronder o.a. Christ Church College, maak een wandeling door de gangen van deze indrukwekkende gebouwen en je zult veel herkennen.

Alnwick Castle (Northumberland), dit middeleeuwse kasteel diende als basis voor Zweinstein. Aan de buitenkant herken je veel locaties welke voor verschillende scènes zijn gebruikt tijdens het buiten filmen. Denk o.a. de eerste vliegpogingen op de bezemstelen van Harry, Ron en Hermelien.

In de buurt van Alnwick Castle ligt het Haggerston Castle Holiday Park. Een vakantiepark ideaal voor gezinnen met kinderen met zowel een kids- als ook een tienerclub. Ook vind je hier een cool klimtouwparcours voor de kinderen. Prachtige ligging omringd door sprookjesachtige kastelen en in de nabije omgeving prachtige zandstranden. Ook Edinburgh is een bezoek waard.

Glenfinnan Viaduct, vind je in Schotland. Deze schilderachtige viaduct met het sprookjesachtige landschap op de achtergrond vind je regelmatig terug in de films van Harry Potter.

Kortom, bezoek Groot-Brittannië en u beleeft een magisch avontuur!


Wil jij meer informatie over Groot-Brittannië? Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7440850 of stuur een mail naar info@reisburodewit.nl.

Delen:
Uw reisadviseur
Elvira Saltos Hier volgt binnenkort de korte biografie van onze nieuwe medewerkster.