Reistip Dorothé: Foz de Iquacu, Brazilië

image

Beste reizigers, mijn naam is Dorothé en ik ben werkzaam bij ons filiaal in Uden, Krooder Reizen. Wat is het machtig mooi om de watervallen van Foz de Iguacu te bezoeken! Deze grootste en meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika liggen op de grens van Brazilië & Argentinië. Je bezoekt deze watervallen dus in 2 landen. Beiden kanten zijn heel verschillend & niet te vergelijken!

Aan de Braziliaanse kant loopt je op een mooi aangelegd pad en kijk je naar de watervallen. Wat een uitzicht! Iedere keer als je naar rechts kijkt zie je weer een nóg mooier uitzicht. Er zijn verschillende uitzichtpunten  waar je de watervallen heel goed kunt bekijken. Zo krijg je een compleet beeld  hoe groot deze watervallen zijn en hoeveel water er naar beneden komt.

Aan de Argentijnse kant ga je via een treintje naar het beginpunt van het wandelpad. Onderweg kom je veel neusbeertjes tegen. Ook is er veel tropische begroeiing met enorm veel mooie grote vlinders. De Duivelskeel, la Garganta del Diablo, is werkelijk spectaculair. De rustige Iguacu rivier verandert in een waterval met een oorverdovend lawaai en als je op het uitzichtpunt staat kijk je recht naar beneden in de waterval. Aan beide kanten kom je heel dichtbij de watervallen waardoor je behoorlijk nat kunt worden. Een leuke ervaring met vaak tropische temperaturen.

Wil je nog dichterbij de watervallen komen dan kun je een Jet Boat Safari maken die tot onderaan de waterval komt. Je krijgt een zwemvest en een waterdichte zak mee voor je camera, telefoon etc. De boot wordt af en toe even stilgelegd zodat je je camera kunt pakken om de mooiste foto’s te maken. Als de boot koers zet richting de waterval weet je zeker dat je een nat pak haalt.

De watervallen zijn ook vanuit de lucht te bekijken. Per helikopter vlieg je 10-15 minuten over de groene jungle met daarin alle 275 watervallen. Weer een hele andere belevenis.


Kan jij ook niet wachten om prachtig Brazilië te bezoeken? Neem dan snel contact op met een van onze reisspecialisten via 085-2018466 of maak een afspraak.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Dorothé PeterseMijn naam is Dorothé Peterse en ik werk vanaf 1986 bij Krooder Reizen in Uden. In deze lange tijd heb ik veel gereisd en inmiddels alle continenten bezocht. Het is leuk iedere keer nieuwe bestemmingen te bezoeken, zodat ik onze klanten weer van leuke tips kan voorzien. Ik vind steden bezoeken zeker interessant, maar bestemmingen met veel natuur hebben toch enigszins mijn voorkeur. Samen met mijn partner ben ik met de camper door Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Amerika getrokken en hebben wij met de caravan de Noordkaap bezocht. Ook het ruige Schotland ontbreekt niet op mijn lijstje. In Azië heb ik inmiddels bijna alle landen mogen ontdekken en ook Midden- en Zuid Amerika zijn voor mij niet onbekend. De laatste 10 jaar neem ik ieder jaar een groep enthousiaste mensen mee op reis met onze groepsrondreis. Deze reis onderneem ik samen met de groep onder de naam: 'Globetrotterclub'. Ik zoek eerst zelf de bestemming uit, maak een route, boek de hotels en ga dan als begeleiding mee. Dit is erg leuk om te doen! De vele enthousiaste reacties geven aan dat wij hier zeker mee door moeten gaan. Voorafgaand aan deze reis is er altijd een informatieavond om goed voorbereid op reis te gaan.

Krooder Reizen is sinds 1 januari 2015 onderdeel van Travelcenter de Wit. Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om onze service naar onze klanten uit te breiden. Ik ben filiaalmanager van Krooder Reizen en samen met het team van Krooder nodig ik u uit om uw reis door ons te laten regelen of samen te stellen. Zo kunt u zelf ervaren dat service hoog bij ons in het vaandel staat. Met ons team hebben wij bijna de gehele wereld gezien!