Reistip Ilse: Bezoek de oude stad van Antalya

image

Beste reisliefhebbers, mijn naam is Ilse en ik ben werkzaam bij Travelcenter de Wit in Veghel. Bij een vakantie aan de Turkse Riviera is een bezoek aan de oude stad van Antalya zeker de moeite waard. Je zult je verbazen over de authenticiteit van deze levendige stad.

Het historische centrum van Antalya wordt aangeduid met Kaleiҫi. Vroeger werd dit stadsdeel  volledig omringt door een stadsmuur. Samen met de naast gelegen sfeervolle haven leent dit gebied zich uitstekend voor een heerlijke wandeling door de oude, kronkelende, smalle straatjes. Onderweg kom je van zelf langs de vele leuke boetiekjes, sfeervolle terrassen en een aantal interessante bezienswaardigheden.  Een aantal zal ik hiervan uitlichten:

De Poort van Hadrianus
Rond het jaar 130 werd Antalya bezocht door de Romeinse Keizer Hadrianus. In de 2e eeuw werd er als eerbetoon een toegangspoort naar hem vernoemd. De 3 triomfbogen met Korinthische zuilen werden gecreëerd uit wit marmer. Oorspronkelijk had de poort nog een extra verdieping. De naast gelegen torens zijn later gebouwd.

De beroemde Yivli Minare Moskee
Deze 38 meter hoge moskee is het symbool van de stad en wordt door de locals ook wel Ulu Cami genoemd. Dit betekend niet veel meer dan “grote moskee”. Al in de 13e eeuw werd er op deze plek een gebedshuis gebouwd. De huidige vorm werd echter een eeuw later verkregen. Tegenwoordig is de moskee voor iedereen te bezoeken en kun je er verschillende voorwerpen uit de Turkse geschiedenis en het alledaagse leven bewonderen.

Karaalioĝlu Park
Direct naast de haven ligt het groene hard van Antalya, het Karaalioĝlu Park. Jong en oud vertoeven graag in dit park aan zee, waar je op de zeer warme zomerse dagen heerlijke verkoeling kan zoeken. Met name in de weekenden en in de avond wordt het park veelvuldig bezocht door de locale families. Sommige om te relaxen, anderen om te sporten, maar veelal om te genieten van elkaar en de mooie uitzichten.

Hidirlik Kulesi
Midden tussen de oude haven en het Karaalioĝlu Park ligt de Hidirlik toren. Men vermoed dat de uitkijktoren is gebouwd in de 2e eeuw. Door de verschillende mooie fresco’s aan de binnenzijde vermoed men dat het ook een graf is geweest. Voor nu is dit het oudste monument van Antalya en in ieder geval een mooi stukje historische architectuur op een prachtige locatie. Het uitzicht bij ondergaande zon is fenomenaal.


Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden voor een bezoek aan Antalya? Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7440850 of stuur een mail naar info@reisburodewit.nl.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Ilse Dortmans

Hallo, mijn naam is Ilse Dortmans. In november 2006 ben ik begonnen als stagiaire. Na 5 leuke maanden stage ben in in april 2007 begonnen als junior reisadviseur en inmiddels ben ik filiaalmanager van het reisburo in Veghel. Ik vind het nog steeds super leuk, elke dag leer je weer wat nieuws. Elk jaar gaan we op studiereis dus ondertussen heb ik op deze manier al veel van de wereld mogen zien zoals Kreta, Oostenrijk (Wintersport), Denemarken, Zweden, Gran Canaria & Tenerife, Italië, Cyprus, Turkije, Macedonie, Dominicaanse Republiek, Aruba, Suriname en het fantastisch mooie Sri Lanka.

Reizen heeft mij altijd al geïnteresseerd. Tot en met mijn 16e ben ik elke zomervakantie met mijn ouders en zusjes naar een camping gegaan. In het begin gingen we altijd naar een van de meren in het noorden van Italië. Vooral het gardameer was onze favoriet. Later zijn we nog een aantal jaren naar Porec in Kroatië geweest. Buiten deze vakanties om gingen we ook nog eens per jaar met het vliegtuig naar een wat verdere bestemming binnen europa. Zo ben ik onder andere naar de Canarische eilanden, Marokko, Egypte en heel vaak naar Turkije geweest, wat toch nog altijd mijn favoriet blijft.

De laatste jaren ben ik samen met mijn man de hele wereld over gereisd. We hebben ondertussen alle continenten gehad. We hebben genoten van het land van de glimlach Thailand, de Big Five gespot in Zuid-Afrika, de overweldigende steden en natuur in West Amerika, het veelzijdige Maleisië, het land “Down Under” Australië en als klap op de vuurpijl het prachtige Nieuw-Zeeland!

Kom snel eens bij mij of een van mijn collega's langs, want ook uw droomvakantie kunnen wij voor u samenstellen.