Reistip Loes: Florida, the Sunshine State!

image

Florida, de staat waar het altijd zonnig is en waar je kunt genieten van hippe stranden en pretparken. En wat heb ik genoten! Maar niet alleen van de hippe stranden en de gave attracties in de verschillende pretparken, want Florida is juist nog heel veel meer en heeft mij enorm verrast.

Magische momenten
De eerste dagen van de reis stonden in het teken van pretparken en een dosis Mickey Mouse. Zoveel te zien en iedere keer een andere wereld. De attracties en de shows zijn magisch en overweldigend. Wat een beleving! Een echte aanrader, ook als je niet van achtbanen houdt.

Naast de pretparken is er nog veel meer te beleven. Ik heb een fietstocht gemaakt door Celebration, dit is een bijzonder stadje gesticht door de Walt Disney Company in een poging om de ideale leefomgeving van de toekomst na te bouwen. Het lijkt of je door een filmset fietst met allerlei gekleurde huisjes en opeens fiets je weer door de jungle tussen de sinaasappelbomen en spot je een alligator.

’s Avonds bezocht ik Disney Springs. Dit is het winkel- en uitgaansgebied van het Walt Disney Resort en bestaat uit vier kleinere gebieden: West Side, The Landing, Town Center en Marketplace. Hier zijn restaurants van topklasse te vinden, er is entertainment en vele winkels om te shoppen, waaronder de grootste Disney Store ter wereld. We verbleven in Kissimmee wat een echte aanrader is voor je verblijf in Orlando.

Airboat Ride
En dan: reddingsvest aan en oorbeschermers op… maak je klaar voor de Airboat ride! Kenansville ligt letterlijk in the middle of nowhere aan een meer/moeras en daarmee de perfecte plek om krokodillen en andere wilde dieren te spotten. Tijdens de Airboat ride scheur je over het water met de speciale moerasboot, die perfect is op hge snelheid door ondiep water te varen. Een heel goed alternatief als je het niet haalt om tijdens je reis ook nog de Everglades te bezoeken.

Fort Myers & Sanibel Island
Mijn tocht door Florida ging verder met de auto, want Florida is ideaal om te verkennen per auto. We reden naar de prachtige westkust richting Fort Myers en daar aangekomen stonden de heerlijke cocktails al op ons te wachten.

De dag erna reden we naar het mooie Sanibel Island, het schelpenparadijs en een van de best bewaarde geheimen van Florida! Het is een prachtig eiland met brede witte zandstranden, wuivende palmbomen en tropische bloemen en planten. Sanibel wordt altijd samen genoemd met Captiva Island, het noordelijke deel van het eiland en zit min of meer aan elkaar vast. De natuur is hier prachtig en leent zich perfect voor een kayak tour!

Onder leiding van een ervaren gids heb ik een hier een geweldige tocht gemaakt door de mangrove.

Aan het einde van de dag leent de omgeving zich perfect voor een Sunset Cruise langs Fort Myers. Genoten van een spectaculaire zonsondergang en de dolfijnen zwommen vrolijk met ons mee!

Welcome to Miami
Het laatste gedeelte van mijn reis: Let’s go to Miami!

Natuurlijk hier veel zon, zee en witte stranden, maar ook hier ontzettend veel te beleven. Een gids neemt ons mee voor de South Beach Food & Art Deco Tour! Lekker genieten van de lekkerste hapjes, bijzondere architectuur en historie van het beroemdste stukje Miami: het Art Deco District.

Pastelkleurige gebouwen, hotels en gezellige terrassen, het Art Deco District in South Beach is het kloppende hart van de stad. Het gebied in het zuiden van Miami Beach dat afgebakend wordt door 6th Street in het zuiden, het strand in het oosten, Alton Road in het westen en Collins Canal in het noorden.

Het gebied telt bijna duizend historische gebouwen die stammen uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw en worden gekenmerkt door vele pasteltinten en neonverlichting. Ocean Drive is zonder twijfel het hoogtepunt van het district met prachtige architectuur, sfeervolle terrasjes, vele mensen en de mooiste droomauto’s!

In de avond ben ik aan boord gegaan van één van de jachten van Island Queen Cruises om langs de waanzinnige skyline van Downtown Miami te cruisen in Biscayne Bay!

Miami Beach, de haven van Miami, Fisher Island en “Millionaire’s Row” ontbraken natuurlijk niet tijdens deze cruise. Langs de “Millionare’s Row” zijn de huizen van de rich & famous te vinden.

Shop till you drop!
Amerika staat bekend om zijn enorme shopping malls, dus… it’s shopping time! Op ongeveer een half uurtje rijden met de auto ligt Aventura Mall waar je naar hartenlust kunt shoppen…van Zara tot Chanel, Victoria’s Secret en Adidas. Neem niet te veel mee uit Nederland zodat je je koffer kunt vullen met nieuwe aankopen.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden en samen met mij jouw droomreis samenstellen? Neem dan contact met mij op via 085-2018466 of maak een afspraak.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Loes van Berlo

Hallo, mijn naam is Loes van Berlo en ik ben sinds november 2017 werkzaam als reisadviseur bij ons Travelcenter in Veghel. Na een aantal jaren bij een ander reisbureau werd het tijd voor deze nieuwe uitdaging. Ik ben erg blij met deze stap en voel me al helemaal op mijn plek bij deze mooie onderneming waar reizen met passie worden samengesteld. Zelf heb ik al wat mooie delen van de wereld gezien en daar kan ik uiteraard veel  over vertellen. Zo ben ik meerdere keren in Thailand en in Amerika geweest en heb ik veel Europese steden mogen bezoeken. Het aanbod van mooie reizen blijft groeien, daarom ben ik er als u door de palmbomen het bos niet meer ziet. Ik help u graag bij het samenstellen van uw droomreis naar een van onze vele mooie bestemmingen. Iedere dag en iedere reis is voor mij weer een leuke uitdaging waar ik graag mee aan de slag ga!