Reistip Robin: Zuid-Afrika, de wereld in één land

image

Graag wil ik mijzelf voorstellen. Ik ben Robin en werkzaam bij Best of Travel in Veghel. Best of Travel is de eigen touroperator van Travelcenter de Wit. Dagelijks ben ik in contact met onze lokale agentschappen en stel ik reizen samen naar onder andere Zuid-Afrika. Het is precies één jaar geleden dat ik een prachtige reis heb gemaakt door Zuid-Afrika. Dus het ideale moment eens terug te blikken op deze reis!


Al enige tijd ben ik werkzaam op het kantoor in Veghel en bied ik maatwerkreizen aan naar Zuid-Afrika. Hierdoor had ik al veel kennis over het land en wat men hier kan ondernemen. Ik stapte dus met voldoende voorkennis en veel enthousiasme het vliegtuig in. Op eigen gelegenheid vloog ik via Frankfurt naar Johannesburg waar ik de volgende ochtend de rest van mijn medereizigers ontmoette. Met een internationaal gezelschap reisde ik in 3 weken van Johannesburg naar Kaapstad en heb ik het gehele land doorkruist.

Diversiteit
Het eerste waar je aan denkt bij Zuid-Afrika is, safari. Maar tijdens mijn reis kwam ik er al snel achter dat dit niet het enige was wat het land zo mooi maakt. Ze noemen Zuid-Afrika ook niet voor niets ‘’De wereld in één land’’. Safari is natuurlijk een essentieel onderdeel van een reis naar Zuid-Afrika. Maar wat heeft het land mijn verrast! Allereerst de samensmelting van verschillende culturen wat het land zo divers maakt. Ook de rijke geschiedenis, waar onder andere onze voorouders een grote rol in hebben gespeeld, heeft enorm mijn interesse gewekt tijdens de reis. Maar ook de diversiteit aan prachtige landschappen hebben mij verwonderd.

Majestueuze bergen
Naast de vele natuurparken ben ik erg geraakt door de prachtige Drakensbergen. Zo vind je in de Noordelijke Drakensbergen de Panorama Route, welke gelegen zijn tegen het Kruger National Park. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten zoals de Drie Rondavels en Gods Window. Ook kan je de erosiegaten bewonderen bij Bourke’s Luck Potholes. In het zuiden grenzen de Drakensbergen aan Lesotho. Hier heb ik genoten van een aantal stevige wandelingen met prachtige vergezichten en een bezoek aan de rotstekeningen van de San Bevolking.

Zuid-Afrikaanse sferen
Wat mijn reis extra bijzonder maakte was de gezellige groep waarmee ik de reis maakte. Het is immers leuker om samen herinneringen te maken dan in je eentje.  Daarnaast voelde ik mij erg welkom en bevoorrecht om dit prachtige land te ontdekken. Zuid-Afrika heeft een plekje in mijn hart veroverd en zal mij zeker nog eens terugzien. Één van de momenten die mij altijd zal bijblijven is de prachtige zonsondergang tijdens de boottocht over het St. Lucia meer. De foto zegt genoeg…

Iedere dag weer mag ik mensen verblijden met en mooie op maat gemaakte reis naar Zuid-Afrika en hen informeren over de mooiste plekjes.


Wil je meer weten over de mogelijkheden en samen met mij jouw droomreis samenstellen? Neem dan contact met mij op via 085-2018466 of maak een afspraak.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Robin van der Steijn

Mijn naam is Robin van der Steijn. Sinds januari 2015 ben ik mij aan het specialiseren in de reizen naar Amerika en Zuid Afrika. In juni 2016 heb ik een prachtige rondreis gemaakt in West Amerika. Ik heb tijdens deze rondreis diverse bekende steden aan de westkust zoals Los Angeles, San Francisco en Las Vegas bezocht en tevens de mooie nationale parken en Canyons. In juni 2017 heb ik daar een uitgebreide rondreis in Zuid Afrika aan toe mogen voegen. Tijdens een groepsreis ben ik van Johannesburg naar Kaapstad gereisd en heb ik vele mooie plekken in zowel het noorden als het zuiden mogen bewonderen. Mede door deze reizen kan ik mooie (op maat gemaakte) rondreizen voor u samenstellen en u tevens voorzien van zeer goed advies.