Reistip Sabine: Washington D.C, één groot monument!

image

Graag wil ik mijzelf voorstellen. Ik ben Sabine en werkzaam bij Travelcenter de Wit in Veghel. Afgelopen mei ben ik naar de prachtige steden Washington D.C. en New York geweest. Van New York had ik al een bepaalde verwachting vanwege alle verhalen die je altijd hoort over “The city that never sleeps” maar van Washington had ik totaal geen idee wat ons te wachten stond.

Wat ben ik verrast door deze stad! Washington heeft zo veel historie in zich zitten dat er op iedere hoek van de straat wel iets te zien is. Wij zijn zelf twee volle dagen in deze stad geweest en hebben in de felle zon genoten van alles wat deze stad te bieden heeft. Veel van de populaire bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Nou is een loopafstand in Amerika wel iets heel anders dan in Nederland want je loopt toch behoorlijk wat af ondanks dat alles relatief dicht bij elkaar ligt. Wij zijn begonnen met een hop-on hop-off bustour.

Op deze manier leer je de stad op een rustig tempo kennen en kom je te weten waar alles gelegen is. De gidsen op deze tours vertellen uit eigen leef- en werkervaring alles wat je moet weten over deze stad. Dit doen zij op een erg leuke manier waardoor je altijd geïnteresseerd blijft luisteren. Tijdens deze tour zijn wij uitgestapt bij Arlington National Cemetery, één van de bezienswaardigheden gelegen net buiten de stad.

De vlag hing hier half stok, wat inhield dat er net een begrafenis was geweest en dat er nog meer zouden volgen deze dag. Als je over Arlington heen loopt wordt je gegrepen door de emotie en de indrukwekkendheid van deze 255 ha grootte begraafplaats. Hier liggen ruim 400.000 mannen en vrouwen die zijn overleden gedurende een oorlog of belangrijk zijn geweest voor de geschiedenis van Amerika. Denk bijvoorbeeld aan president John F. Kennedy. Een bijzonder monument op deze begraafplaats is het graf van de Onbekende Soldaat. De onbekende soldaat staat voor alle militairen die in een oorlog vermist zijn geraakt of zijn overleden zonder geïdentificeerd te worden.

Na een wandeling over Arlington zijn wij terug gekeerd naar de stad en hebben wij een bezoek gebracht aan onder andere het Lincoln Memorial, World War II memorial, Vietnam Memorial en Korean War Memorial. Allen met hun eigen verhaal maar net zo indrukwekkend. Uiteraard zijn wij ook naar het Witte Huis geweest. Rondleidingen zijn momenteel helaas niet meer toegestaan maar desondanks blijft het toch leuk om te zien hoe het in de omgeving van het Witte huis allemaal werkt. Zo is er continu erg veel bewaking aanwezig op en rondom het Witte Huis. In de films lijkt hij veel groter dan in het echt maar als je dan bedenkt dat het toch echt 35 badkamers en 100 slaapkamers heeft ben je toch even verbaasd.

Washington D.C. staat tevens bekend om haar vele museums, vooral gelegen bij The National Mall. Wanneer je op het gras staat van The National Mall en je kijkt rond dan zie je aan de ene kant The Washington Monument en aan de andere kant het gigantische Capitol. Om The National Mall heen liggen diverse Smitsonian Museum. Bijna alle musea in de stad zijn gratis te bezoeken. Wij hebben zelf een bezoek gebracht aan het American History Museum, het National History Museum zouden wij namelijk bezoeken in New York en aan het Air and Space Museum. Beide erg leuke museums als je meer wilt weten over hoe het er vroeger aan toe ging.

Zoals jullie kunnen zien biedt deze stad dus allerlei mogelijkheden, voor jong en oud! Ik raad het dan ook zeker aan om Washington D.C. ooit eens te bezoeken. Met de trein ligt het op 3,5 uur van New York City dus denk er eens aan om deze steden te combineren als je hier graag naar toe wilt! Ik ben echt enthousiast geworden over deze stad en ga zeker nog eens een keer terug!

 


Wilt u meer weten over de mogelijkheden en samen met mij jouw droomreis samenstellen? Neem dan contact met mij op via 085-2018466 of maak een afspraak.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Sabine Böhm

Mijn naam is Sabine Böhm en sinds oktober 2015 ben ik werkzaam als Service Agent bij ons bedrijf Mijn ReisKennis. In 2012 heb ik een half jaar stage gelopen bij ons reisburo in Veghel. Daarna heb ik mijn studie Manager Verkoper Reizen succesvol afgerond. Tijdens deze studie heb ik al veel geleerd over de verschillende bestemmingen en het toerisme. Deze kennis ben ik nog altijd aan het uitbreiden door mijn werk. Na het afronden van mijn opleiding ben ik in september 2014 gestart als Junior Reisadviseur bij ons filiaal in Gemert. Na één jaar heb ik de overstap gemaakt naar Mijn ReisKennis. Hier ben ik het eerste aanspreekpunt van onze zelfstandige reisadviseurs. Ik ondersteun hen met vragen of advies en de administratie. Zelf ben ik dus niet meer actief betrokken bij het verkopen van reizen maar zo nu en dan kan je mij nog eens achter de balie zien zitten.

Reizen vind ik nog altijd erg leuk om te doen. Ik houd er van om nieuwe bestemmingen te mogen ontdekken. Een stedentrip vind ik erg leuk om te doen omdat je op die manier meer van de stad en het land leert. Zo heb ik o.a. Londen, Madrid, Parijs en Wenen al gezien. Daarnaast vind ik het natuurlijk ook heerlijk om lekker op een zonvakantie te gaan. Voor mij staan nog diverse verre bestemmingen op mijn bucketlist. Ik zou erg graag nog een keer naar Azië, Amerika of Australië toe willen gaan om daar een rondreis te gaan maken. Genoeg bestemmingen die ik hopelijk ooit van mijn bucketlist kan afstrepen!