Reistip Tanja: Berlijn, een cultuurrijke wereldstad!

image

Beste reiziger, graag stel ik mijzelf aan jullie voor: Mijn naam is Tanja van den Bungelaar en ben werkzaam op ons kantoor in Uden, Krooder Reizen.

 

 

 

 

Een tijdje geleden bezocht ik de geweldige stad Berlijn en vertel jullie hier graag over. Berlijn is een hippe cultuurstad met een enorme berg geschiedenis en hierdoor ook wel een beetje mysterieus. De stad is populair bij jong en oud en er is enorm veel te doen.

Bezienswaardigheden
De bekende bezienswaardigheden in Berlijn hebben nagenoeg allemaal een link naar het verleden en de oorlog. Neem de Brandenburger Tor. Deze toren is de grens met het oude Berlijn en hier is ook gestart met het bouwen van de Muur. Ook is het natuurlijk een must om de Muur te bezoeken. Een deel staat nog, net zoals de oude wachttoren.

Shoppen
Berlijn is een stad waar enorm goed geshopt kan worden! Deze stad heeft niet echt één centrum en hierdoor liggen de winkelgebieden over de hele stad verdeeld. Van hippe winkels zoals de H&M en de Zara tot aan kleine boetiekjes, Berlijn heeft het allemaal. Ook zijn er verschillende grote warenhuizen te vinden, waarvan het KaDeWe de meest bekende is en al een beleving op zich.

Kerst
Kerst in Berlijn is een hoogtepunt! Bezoek vanaf eind november de stad met maar liefst 26 kerstmarkten. Naast de gezellige kraampjes zijn er vuurspuwers, kerstkoren en jongleurs. Het is één en al sfeer en de stad doet sprookjesachtig aan met al zijn duizenden lichtjes en prachtig versierde kerstbomen.

Tip
Maak een Trabi Safari door de stad! Ontdek Berlijn vanuit een trabant, een prachtig voertuig uit de oude DDR-tijd.

Kortom: Berlijn is het bezoeken waard en ik vertel je hier graag over!


Benieuwd naar de mogelijkheden voor een trip naar Berlijn? Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7440850 of stuur een mail naar info@reisburodewit.nl.

 

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Tanja van den Bungelaar

Mijn naam is Tanja van den Bungelaar en ik ben sinds mei 2014 werkzaam op het filiaal in Uden, Krooder Reizen.

Al vanaf 1999 heb ik ervaring op het reisburo en heb vele mooie bestemmingen over de hele wereld mogen bezoeken en beleven!

Een aantal van mijn eigen reiservaringen: rondreis Toscane, wintersport in Oostenrijk, Griekenland, Turkije, autorondreis West-Amerika, rondreis Sri Lanka, Bali.

Kennis blijven wij uitbreiden door middel van studiereizen.

Nu ik moeder ben van 2 kinderen breng ik mijn vakanties meestal door op de camping, heerlijk genieten aan het Gardameer in Italie of de Dordogne in Frankrijk. Ook een vliegvakantie naar Spanje maak ik graag met mijn gezin.

Samen met mijn collega’s in Uden sta ik graag voor u klaar om voor u de perfecte vakantie te regelen.

U bent van harte welkom!