Reisverslag Charon: Ontdek het veelzijdige Cyprus

image

Beste reisliefhebbers, mijn naam is Charon Smeets en ik ben werkzaam bij Reisburo de Wit in Gemert. In maart heb ik het mooie veelzijdige Cyprus mogen ontdekken tijdens een studiereis. Door middel van een aantal aanraders wil ik je dan ook laten zien dat een vakantie op dit eiland zeker de moeite waard is!


Ontwijk de drukte en bezoek het ‘echte’ Cyprus
Indien je op vakantie gaat naar Cyprus denk je wellicht direct aan de bekende badplaatsen Paphos en Ayia Napa. Dit zijn natuurlijk ideale plaatsen om van een heerlijke strandvakantie te genieten. Echter heeft Cyprus nog veel meer te bieden. Verblijf bijvoorbeeld in een van de leuke bergdorpjes of de kleinere charmante kustplaatsjes. Verblijf in een van de karakteristieke accommodaties die zich richten op het agrotoerisme; je proeft op die manier de sfeer van het échte Cyprus. Dit is ook precies wat we tijdens mijn studiereis hebben gedaan. We hebben de schilderachtige bergdorpjes Kalopanayiotis en Kakopetria en  het wijndorpje Omodos bezocht. Ook hebben we gezellige kustplaatsen als Latsi, Pissouri Bay en Tochni bezocht.

Verken het eiland met een huurauto
Cyprus is een erg veelzijdig eiland. Het kan dienen als een heerlijke strandvakantie, maar heeft ook een prachtige natuur en cultuur. Mijn studiereis was in het voorjaar. Ik was dan ook omgeven door groen. De temperatuur is erg aangenaam en de natuur is op zijn mooist. In de zomer kan het extreem warm worden, waardoor de natuur meteen een stuk grauwer kijkt. Om alles te kunnen zien wat Cyprus te bieden heeft, is een huurauto een echte uitkomst. Tijdens mijn reis zijn we met zes auto’s het eiland rond gereden. In Cyprus wordt links gereden. Dit hoeft je niet af te schrikken aangezien de kentekenplaten van huurauto’s in Cyprus allemaal rood zijn, zodat de bevolking rekening met je houdt.

De geschiedenis en cultuur van Cyprus
Tijdens mijn studiereis heb ik natuurlijk ook kennis gemaakt met de cultuur en de geschiedenis van Cyprus. We hebben in Paphos het Archeological Park bezocht. Hier hebben we een rondleiding gekregen langs onder meer de schitterende Romeinse mozaïeken. In het wijndorpje Omodos hebben we tijdens een jeepsafari uitleg gekregen over de geschiedenis van het wijn maken in Cyprus. Bezoek ook zeker een van de wijnmakerijen in het land.


Ga op jeep safari door het Troodos gebergte
Het Troodosgebergte kun je tijdens je vakantie aan Cyprus niet overslaan. Maak hier een stop bij het bekende Kykkos klooster. Tijdens een rit naar het gebergte rijdt je door de mooie natuur van het Paphos Forest, Stavros Tis Psokas en Cedar Valley. Misschien spot je zelfs de beroemde Mouflon. Tijdens mijn studiereis hebben we vanuit het wijndorpje Omodos een prachtige jeepsafari door het Troodosgebergte gemaakt. Deze werden begeleid door locals die met passie over het land vertelden. Een echte aanrader!

De stranden van Cyprus
Cyprus heeft een mix van zand- en kiezelstranden. Tijdens de studiereis hebben we een wandeling gemaakt over de ‘’White Rocks’’. Geen strand waar je lekker je handdoekje uitlegt vanwege de stenen, maar wel leuk om langs af te wandelen. Ook hebben we Pissouri Bay bezocht, een van de mooiste strandbaaien en het gezellige strandje Coral Bay. De stranden in Larnaca, Paphos en Ayia Napa zijn ook erg geliefd onder strandliefhebbers.


Dit is slechts een kleine greep van wat Cyprus jou te bieden heeft. Onze reisspecialisten stippelen graag een droomreis samen met jou uit. Je bent van harte welkom bij één van onze reisburo’s in Veghel, Gemert, Heesch, Rosmalen en Uden. Informeer naar de mogelijkheden via info@reisburodewit.nl of neem telefonisch contact op via 085-7440850.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Charon Smeets

Mijn naam is Charon Smeets en ik ben sinds juli werkzaam bij Reisburo de Wit in Gemert.

Tijdens mijn studie heb ik de toeristische branche leren kennen. Hoe verder mijn studie vorderde, hoe meer interesse ik kreeg in deze branche. Toen ik afstudeerde was ik er dan ook van overtuigd om in het toerisme te gaan werken. Ik help u dan ook graag bij het verzorgen van een geweldige vakantie.

Zelf heb ik al leuke bestemmingen mogen bezoeken zoals Thailand, Malta en Tunesië. Daarnaast maak ik jaarlijks een stedentrip en heb ik steden zoals Rome, Parijs, Londen en Edinburgh mogen bezoeken. Wat stedentrips betreft, was Praag in kerstsferen ook een echte favoriet. Mijn verlanglijstje met bestemmingen is nog lang niet afgewerkt. Ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien en mijn ervaringen gebruiken  om een geweldige vakantie voor u te kunnen samenstellen.