Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Reisverslag Michal: Bezoek het adembenemende Zuid-Afrika meerdere malen! « Reisburo de Wit

Reisverslag Michal: Bezoek het adembenemende Zuid-Afrika meerdere malen!

image

Zuid-Afrika is een prachtige bestemming om meerdere malen te bezoeken. Elk deel is weer totaal anders en niet voor niets zegt men over Zuid-Afrika dat het ‘de wereld in één land is’. Niet alleen in het landschap is er veel diversiteit te vinden, maar ook in de cultuur. Ik reisde voor de vierde keer naar dit adembenemende land. Dit keer heb ik de Wild Coast, het gedeelte tussen Durban en Port Elisabeth bezocht.

Dit gebied in de Transkei is een uniek gebied, omdat het nog niet erg toeristisch is. Daar en tegen zijn er tal van leuke accommodaties aan de kust te vinden en kan je er ook activiteiten ondernemen. Mijn reis begon in Durban. Als je een stad leuk vindt, met een echte Afrikaanse sfeer, dan is Durban misschien wel een bezoek waard voor jou! Er is de laatste jaren hard gewerkt om deze stad interessant te maken voor toeristen. Zo is er een aangenaam klimaat en een leuke boulevard met mooie stranden. ‘Durbs’, zoals Durban vaak liefkozend genoemd wordt, is de derde grootste stad van Zuid-Afrika en gelegen in de provincie KwaZulu-Natal (in het oosten van het land). Als je een paar dagen in Durban verblijft, geniet dan van het lange strand, de milde temperatuur en de Indische (warme) Oceaan. De stad is voor watersporters absoluut een walhalla. Daarnaast zijn er veel leuke cafés en met een grote Indische gemeenschap staat lekker eten garant.

Ik reisde verder naar Oribi Gorge. Een mooie plek in een bergachtig gebied voor uitbundige activiteiten zoals hiken, abseilen, bungjee jumping, wild swing en raften. De Wildcoast staat bekend om zijn schitterende verlaten stranden. Ik sliep 2 nachten in de Mbotyi River Lodge. Deze schitterende lodge ligt direct aan de Indische Oceaan en biedt ondernemende activiteiten aan zoals: wandelingen door de kleine dorpen, paardrijden over het strand of een kanotocht door de lagune.

De surfliefhebbers weten Zuid-Afrika te vinden. Een leuke plaats om te surfen is Coffee Bay. Een gehucht met een relaxte sfeer direct aan de oceaan. Ik verbleef in Ocean View. Ik was onder de indruk van het uitzicht. Tijdens het ontbijt zag ik dolfijnen springen in de oceaan! Wie wil dat nu niet? Het is zeker een mooie vakantieherinnering die ik over heb gehouden aan deze studiereis.

Ik eindigde mijn studiereis in een privé wild reservaat Amakhala Game Reserve. Dit reservaat heeft verschillende luxe lodges. Het is een prachtig gebied om een safari te ondernemen. Combineer jouw verblijf bijvoorbeeld met een safari in Addo Elephant park. Je hebt dan een prachtige safari in verschillende gebieden en je verblijft in uitstekende lodges.


De Wildcoast in ongerepte natuur en puur cultuur. Als je de tijd hebt in jouw Zuid-Afrika reis is het zeker de moeite waard om dit gebied eens te bezoeken! Ik help jou graag met het uitstippelen van een vakantie naar Zuid-Afrika. Neem telefonisch contact op via 085-7440850. Ik hoop jou snel te spreken om alles te vertellen over Zuid-Afrika.

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Avatar