Reisburo de Wit > Reisverslagen > Europa > Studiereis Aida Cruise

Studiereis Aida Cruise

Een leuke korte cruise met Aida Bella van de Duitse rederij Aida. Deze stijl van cruisen is informeel, ontspannen en sportief. De voertaal aan boord is Duits. Het schip biedt ruime hutten, waarvan vele met privé balkon, keuze uit verschillende restaurants, een uitgebreid aanbod van sporten en een Wellness Centrum van 2000 m2.

Nieuw is het ruimtelijk concept van het Theatrium, het kloppend hart van het schip. Hier komen het theater, bars en een atrium samen, een totale ruimte van 3000 m2 verdeeld over drie dekken.

Aan boord zijn de maaltijden in buffetvorm waarbij tafelwijn, bier en frisdrank zijn inbegrepen. Ook de fooien zijn inclusief. Voor een à la carte diner kan men (met bijbetaling) in het specialiteitenrestaurant terecht. De sfeer aan boord is zeer informeel, kledingadvies voor overdag is vrijetijdskleding en voor ‘s avonds ongedwongen en informeel. Avondkleding hoeft dus niet mee! Elke avond kan men in het Theatrium genieten van spectaculaire shows, die speciaal voor Aida Cruises zijn geschreven en van zeer hoog niveau zijn.

Dag 1: 24-10-11

Vertrek vanaf Schiphol met Air Berlin naar Palma de Mallorca. Het vertrek is vanaf pier M, welke o.a. voor Air Berlin is. Op de pier zijn geen restaurants, bars en winkels. Er kunnen wel wat versnaperingen gekocht worden.  Deze pier is de enige pier op Schiphol waar gebruik gemaakt wordt van het (nieuwe) principe waarbij pas ongeveer 40 minuten voor vertrek het gatenummer bekend wordt gemaakt. Deze nieuwe manier van afhandeling (het ‘wait in lounge’-principe) biedt de luchthaven meer mogelijkheden om de gateposities flexibel in te delen.

Na een prettige korte vlucht, waarbij Air Berlin een sandwich en frisdrank , koffie of thee aanbiedt, komen we aan op Palma de Mallorca. Buiten de terminal is een kleine bemande stand van Aida Cruises waar we te horen krijgen in welke bus we moeten stappen om bij de haven te komen. In de kleine cruise terminal gaat het inschepen vlot, online inchecken is thuis al gebeurd. Van de creditcard wordt een afdruk gemaakt, voor betaling aan boord krijgt men een Aida clubcard, tevens cabinesleutel. Op de laatste dag hoeft men derhalve niet uit te checken, de kosten zijn inmiddels al van de creditcard afgeschreven.

De koffers hoeven we niet zelf te dragen, deze worden later naar de hut gebracht. Daar we laat aankomen kunnen we gelijk uitzoeken waar we willen eten en eigenlijk het eerste (Italiaanse) restaurant biedt al meteen plaats.
Daar Aida Bella ‘s avonds wegvaart wordt tijdig bekend gemaakt dat iedereen om 21.30 op het 10de dek wordt verwacht, omdat daar een kleine voorstelronde van het personeel gedaan wordt en we daarna ook kunnen zien hoe Aida Bella wegvaart uit Mallorca.

Dag 2: 25-10-11

Deze dag varen we richting Cannes, daar komen we pas de volgende ochtend om 7 uur aan. Aan boord kan men relaxen op het pooldeck, uitgebreid sporten of genieten in het wellness centrum. De sloepenrol wordt ‘s ochtends na het ontbijt gedaan. Deze is uiteraard verplicht voor alle gasten. Nadat iedereen gecheckt is, wordt uitgelegd wat we moeten doen in een noodsituatie.

Dag 3: 26-10-11

Al vroeg arriveren we in Cannes, hier ligt Aida Bella buitengaats. Het vervoer van en naar de kade gaat per tender, deze gaat zeer frequent. De laatste tender gaat om 16.30. Aan boord kan men diverse excursies boeken, zoals Nice, Monaco en Monte Carlo of een kanotour door de Gorge du Verdon. Het is uiteraard ook mogelijk om Cannes zelf te verkennen of aan boord weer te gaan genieten in het wellness centrum, dit heeft een uitgebreid programma, genoeg om enkele dagen te vullen. Om 17.00 vaart Aida Bella langs de kust weg uit Cannes en kunnen we vanwege het mooie weer genieten van de omgeving.

Dag 4: 27-10-11

Om ongeveer 9 uur komen we in Barcelona aan. Het schip ligt aan de kade buiten het centrum. Bij de cruise terminal staan taxi’s al klaar om gasten naar het centrum te brengen. Indien er aan boord al een excursie geboekt is, wordt men per bus naar het centrum gebracht. Een leuke excursie is de Soft mountainbike tour door de stad. Er gaan twee instructeurs mee, die de groep begeleiden langs enkele bezienswaardigheden. Andere excursies zijn onder andere: Barcelona en Aquarium, Barcelona te voet, de wereld van Gaudi en trekking Montserrat. Aida Bella vaart vroeg in de avond weg uit Barcelona om de volgende ochtend om 6 uur in Palma de Mallorca aan te komen.

Dag 5: 28-10-11

Na de vroege aankomst kunnen we nog ontbijten, daarna nemen we afscheid van Aida Bella en gaan per bus weer naar Palma de Mallorca. Air Berlin brengt ons terug naar Schiphol waar we afscheid van de groep nemen en terug kunnen kijken op een zeer interessante en leuke manier van reizen.

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur