Reisblog Peggy & Nicky: rondreis door Oost-Canada

image

Wij hebben een leuke rondreis mogen maken door het oosten van Canada.  We hebben gevlogen met Air transat en hebben de route gereden met een luxe SUV auto van Sunny Cars. De accommodaties en excursies hebben Tenzing en Euram voor ons verzorgd.

Hierbij de vijf highlights van onze reis!

Kingston
Kingston ligt aan Lake Ontario en is populair vanwege boottochten door het labyrint van de Thousand Islands. In Kingston zelf zijn historische bouwwerken, zoals de City Hall, St. George’s Cathedral en Bellevue House. Leuk om doorheen te lopen of met de Trolley bus.

Ottowa
Ottawa is het politieke hart van Canada. Parliament Hill, op de zuidoever van de Ottawa-rivier, is de thuishaven van de overheid. Volg een rondleiding, bekijk de wisseling van de wacht of geniet van het uitzicht vanaf Peace Tower. Dwars door Ottawa stroomt het Rideau-kanaal, dat eindigt als dubbele waterval in Rideau Falls Park. Op het kanaal kun je ’s zomers varen en ’s winters schaatsen. De stad vonden wij erg overzichtelijk.

Alqonquin NP
Algonquin Provincial Park is het oudste en grootste park van Ontario. Op ruim 7.800 vierkante kilometer kun je genieten van beboste heuvels, moerassen, rivieren en duizenden meren. In Algonquin leven bevers, otters, vossen, wasberen en veel elanden. De toeristische Highway 60 voert je langs verschillende wandelroutes en leuke stopplaatsen, zoals Algonquin Art Centre, Algonquin Visitor Centre en Algonquin Logging Museum. Wil je vanaf Highway 60 verder het park in, ga dan te voet en boot. Langs de parkweg vind je diverse wandelroutes en meren met stranden waar je kano’s kunt huren. Wij hebben erg genoten van een mooie kanotocht.

In Algonquin leven naast elanden en ander wildlife ook wolven. Ze zijn vooral in de zomer goed te horen. De beste tijden om wildlife te spotten zijn ‘s morgens vroeg en ‘s avonds rond zonsondergang. Elanden zie je vooral in mei/juni.

Toronto
Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een mooie mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en heeft fijne parken aan de waterkant. Toronto’s skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals. Van een heel andere orde zijn het “middeleeuwse” kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Een aanrader is een fietstocht met gids door de stad zodat je langs alle bezienswaardigheden komt.

Niagara Falls
Niagara Falls bestaat uit drie watervallen langs de Amerikaans-Canadese grens. Horseshoe Falls, de grootste waterval, ligt in het Canadese Queen Victoria Park. De American Falls en Bridal Veil Falls liggen in Amerika, je kunt ze bewonderen via de Rainbow Bridge. Skylon Tower, Prospect Point en Observation Tower bieden je spetterende uitzichten. Wil je het watergeweld van dichtbij ervaren? Overweeg dan Journey behind the Falls (een lift naar beneden) of Maid of the Mist (een boottocht). Wij hebben de boottocht gedaan wat een erg leuke “natte” ervaring was.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor een rondreis door Canada? Wij helpen jou graag! Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085-7440850 of stuur een mail naar info@reisburodewit.nl.

Delen: