Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Reisverslag Roxanne: Argentinië een land vol afwisselingen « Reisburo de Wit

Reisverslag Roxanne: Argentinië een land vol afwisselingen

image

Mijn naam is Roxanne van Iersel en ik ben sinds een jaar werkzaam bij Reisburo de Wit. Afgelopen oktober ben ik samen met mijn vriend naar Argentinië geweest. Wij vonden het echt een geweldig land! Ik vertel jullie dan ook graag hoe we dit land hebben beleefd en wat wij hebben meegemaakt.

 

Tijdens onze reis door Argentinië hebben wij meerdere plekken bezocht. We zijn onder andere naar het piepkleine dorpje El Chalten geweest. Dit dorp is uniek omdat het vanuit hier direct mogelijk is om wandeltochten door het prachtige bergachtige gebied te maken. Je kunt hier bijvoorbeeld de route Laguna de los Tres lopen. Bij deze route klim je een heel stuk omhoog en kom je uit bij een meer met uitzicht op de berg Fitz Roy. Het is een wandeling van ca. 24 km en erg pittig! Wij vonden het wel de moeite waard. Extra bijzonder omdat er flink wat sneeuw lag!

“Hoogtepunt van onze reis was de Perito Moreno gletsjer, een ijsmuur van ca. 60m hoog!”

Als je van natuur houdt dan is Argentinië echt een aanrader! Naast het prachtige berggebied in El Chalten kan je ook genieten van de grootste watervallen ter wereld in Iguazu National Park. Wij vonden dit heel erg mooi en via de loopbruggen en paden loop je vlak langs, onder en boven de watervallen. Erg indrukwekkend!

Hoogtepunt van onze reis was de Perito Moreno gletsjer, een ijsmuur van ca. 60 meter hoog. Deze prachtige gletsjer maakt deel uit van een veel grotere ijsmassa, maar is wel redelijk stabiel. Hij smelt namelijk even hard als dat hij groeit. Dat smelten kun je zien en horen, enorme knallen wanneer de ijsschotsen in het meer vallen. Wij hebben hier zelf een complete excursie gedaan. Met een boot voeren wij langs deze ijsmassa waarna wij onder begeleiding van een gids een hike op de gletsjer hebben gedaan. Erg leuk!

“Een wandeling van ca. 24 km en erg pittig! Extra bijzonder omdat er flink wat sneeuw lag!”

Zoals jullie misschien al eerder op de website hebben kunnen lezen zijn wij ook naar Ilha Grande geweest. Het is een idyllisch, klein en prachtig eilandje. Zelf hebben wij hier genoten van een snorkeltour met Blue Lagoon, Laguna Verde en mooie kleine strandjes.

Wij hebben zo veel gezien en gedaan dat het onmogelijk is om alles hier nu te benoemen. Mocht je interesse hebben in een reis naar dit mooie land, dan kan je altijd contact met mij opnemen door te bellen naar 085-7440850. Daarnaast kan je de video van onze reis terugvinden via deze link https://youtu.be/0LIL-UCZMvM. Graag tot snel!

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Avatar Roxanne van Iersel

Mijn naam is Roxanne van Iersel en sinds januari 2015 werk ik met veel plezier bij Reisburo de Wit.

Tijdens vakanties heb ik onder andere Frankrijk, Italië, Griekenland, Portugal en Spanje bezocht.

Samen met mijn vriend heb ik nog wat mooie bestemmingen buiten Europa aan dit lijstje toegevoegd zoals Vietnam, Cambodja en een stukje Thailand. Eind 2013 hebben we een reis gemaakt naar Costa Rica en Nicaragua en dit gecombineerd met een bezoek aan New York, ook een aanrader!

Daarna een geweldige reis naar Argentinië en een stukje Brazilië, als afsluiter de Iguazu watervallen en Rio de Janeiro.

Samen met mijn ouders, zusje en haar vriend hebben we een rondreis gemaakt door Zuid-Afrika, één van mijn favoriete landen.

In de sneeuw van het ijskoude Lapland ging mijn vriend op zijn knieën, en als huwelijksreis hebben we een rondje door Oost-Canada/Amerika gemaakt met de camper en daarna de mooie strandjes van Curaçao ontdekt.

Ik ben dankbaar voor deze mooie reisherinneringen en wil mijn ervaringen dan ook graag met u delen.

Graag tot ziens bij een van onze vestigingen, samen met mijn collega’s stel ik graag uw droomvakantie samen!