Reisverslag Ilse: Australië Down Under!

image

Mijn droom werd werkelijkheid toen ik in de zomer van 2014 vijf weken door dit fantastische land ben gaan reizen. We begonnen in Melbourne, de hoofdstad van Victoria, in het zuiden van Australië. Het was even wennen, links rijden, maar na een paar dagen weet je al niet meer beter. Vanuit Apollo Bay hebben we de prachtige Great Ocean road gereden naar Port Fairy. Adembenemende uitzichten en schitterende baaitjes met surfdudes wisselen elkaar af. Hierna zijn we het binnenland ingetrokken naar Grampians National Park. Een mooi nationaal park met veel kangoeroes en op bepaalde stukken indrukwekkende natuur naar aanleiding van de bosbranden in 2009. We vervolgden onze route via Melbourne naar Wilsons Promontory National Park, het meest zuidelijkste stukje van het vaste land van Australië. Hier hebben we een prachtige wandelroute gemaakt en genoten van geweldige uitzichten.

Via de kustweg zijn we richting Sydney gereden, maar voordat we hier aankwamen zijn we eerst de Blue Mountains ingegaan. Dit nationale park staat bekend om zijn adembenemende vergezichten met beboste, diepe ravijnen en watervallen. Volgens de Aboriginals zijn hier de drie zussen, Meehni, Wimlah en Gunnedoo versteend, ook wel de bekende Tree Sisters genoemd. Dan de stad Syndey waar we zolang naar uitgekeken hebben. Wauw, wat een gave stad! Tegen de avond lopen we richting het Opera House om daar de zonsondergang te kijken. Wat een plaatje! De andere dagen hebben we gezellig over de stand geslenterd en op het bekende Bondi Beach gelegen. De eerste twee weken vlogen voorbij, maar we hadden er nog drie te gaan. Vanuit Sydney vlogen we naar Brisbane om vanuit hier onze weg te vervolgen naar Cairns. Brisbane hebben we vrij snel achter ons gelaten.

“Adembenemende uitzichten en schitterende baaitjes met surfdudes wisselen elkaar af.”

Natuurlijk konden we een bezoek aan de Australian Zoo, bekend van Steve Irwin, niet overslaan en hebben we genoten van verschillende leuke Wildlife shows. Aangekomen in Hervey Bay staan er weer 2 highlights van onze reis op het programma. We zijn twee volle dagen met een truck over Fraser Island gereden, wat een belevenis! Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. De wegen zijn onverhard en vanwege het losse zand alleen begaanbaar voor 4 wheel drives. Het strand dient als snelweg én als landingsbaan voor kleine vliegtuigjes. Terug in Hervey Bay hebben we een fantastische Whale Watch excursie gemaakt. Zo indrukwekkend om die immens grote dieren zo kort langs onze boot te zien spelen. Via Rockhampton, wat bekend staat om zijn lekkerste biefstukken, komen we aan in Airlie Beach. Ook hier hebben we een item van onze bucketlist kunnen afstrepen.
Drie dagen lang hebben we op een zeilboot rondom de Whitsundays geleefd, wat een ervaring! We hebben genoten van de mooie onderwaterwereld, de fantastische witte zandstranden en prachtige sunsets.

We vervolgen onze reis verder naar Townsville. Hier nemen we de boot naar Magnetic Island. Ook de auto gaat mee zodat we alle mooie plekjes op dit eiland kunnen bezoeken. Verder naar het noorden komen we aan in Mission Beach, een leuke kleine badplaats welke bekend staat om het skydiven met landing op het strand. Zelf heb ik de sprong niet gewaagd maar de mannen vonden het een geweldige ervaring. Omdat we al veel langs de kust gereden hadden, kozen we ervoor om nog een stukje het binnenland in te trekken en via de Tablelands naar Cairns te rijden. Een mooie route met veel watervallen op korte afstand van de doorgaande weg. Hoe verder we richting het noorden rijden hoe dichter bebost het wordt.

“Snorkelen bij het Great Barrier Reef. Wauw! Geen plek op de wereld heeft zo’n mooie onderwater wereld als hier!”

Aangekomen in Kuranda zitten we midden in het regenwoud en nemen we de kabelbaan waar vanuit we een prachtig uitzicht hebben over het woud. Ook heb je hier de mogelijkheid om een geweldig mooie treinrit te maken. We rijden Cairns voorbij om de mooie kustweg weer op te rijden naar Port Douglas. Vanuit deze mondaine badplaats hebben we een bezoek gebracht aan Daintree National Park. In de ochtend hebben we vanuit een bootje krokodillen en vogels gespot en in de middag zijn we verder het regenwoud ingereden en hebben we mooie wandelingen gemaakt. Vanuit Port Douglas stond ook ons laatste bucketlist item op het programma, snorkelen bij het Great Barrier Reef. Wauw! Geen plek op de wereld heeft zo’n mooie onderwater wereld als hier! De hele dag hebben we genoten van de kleurrijke vissen en koraal én we hebben zelfs een haai van dichtbij gespot! Als klap op de vuurpijl hebben we bij terugkeer richting het land ook nog tientallen spelende dolfijnen langs onze boot gehad. Onze dag kon niet meer stuk!

Helaas komt aan alles een einde, zo ook aan onze fantastische reis door Australië. Vanuit Cairns vlogen we met een koffer vol herinneringen terug naar huis.


Heb je vakantieplannen voor Australië? Neem contact op met één van onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met uitstippelen van een droomvakantie naar deze prachtige vakantiebestemming!
Klik hier om het contactformulier in te vullen.

Delen:
Uw reisadviseur
Avatar Ilse Dortmans

Hallo, mijn naam is Ilse Dortmans. In november 2006 ben ik begonnen als stagiaire. Na 5 leuke maanden stage ben in in april 2007 begonnen als junior reisadviseur en inmiddels ben ik filiaalmanager van het reisburo in Veghel. Ik vind het nog steeds super leuk, elke dag leer je weer wat nieuws. Elk jaar gaan we op studiereis dus ondertussen heb ik op deze manier al veel van de wereld mogen zien zoals Kreta, Oostenrijk (Wintersport), Denemarken, Zweden, Gran Canaria & Tenerife, Italië, Cyprus, Turkije, Macedonie, Dominicaanse Republiek, Aruba, Suriname en het fantastisch mooie Sri Lanka.

Reizen heeft mij altijd al geïnteresseerd. Tot en met mijn 16e ben ik elke zomervakantie met mijn ouders en zusjes naar een camping gegaan. In het begin gingen we altijd naar een van de meren in het noorden van Italië. Vooral het gardameer was onze favoriet. Later zijn we nog een aantal jaren naar Porec in Kroatië geweest. Buiten deze vakanties om gingen we ook nog eens per jaar met het vliegtuig naar een wat verdere bestemming binnen europa. Zo ben ik onder andere naar de Canarische eilanden, Marokko, Egypte en heel vaak naar Turkije geweest, wat toch nog altijd mijn favoriet blijft.

De laatste jaren ben ik samen met mijn man de hele wereld over gereisd. We hebben ondertussen alle continenten gehad. We hebben genoten van het land van de glimlach Thailand, de Big Five gespot in Zuid-Afrika, de overweldigende steden en natuur in West Amerika, het veelzijdige Maleisië, het land “Down Under” Australië en als klap op de vuurpijl het prachtige Nieuw-Zeeland!

Kom snel eens bij mij of een van mijn collega's langs, want ook uw droomvakantie kunnen wij voor u samenstellen.