Reisverslag Tanja en Peggy: Marrakech achter iedere deur een prachtige verrassing!

image

Graag stellen wij ons eerst even voor. Wij zijn Peggy en Tanja van Krooder Reizen in Uden dat sinds 2015 onderdeel is van Reisburo de Wit. Begin december zijn wij samen op studiereis geweest naar Marrakech. Wij hebben deze stad op eigen gelegenheid ontdekt, zoals jij dat als reiziger ook zou doen. Op 6km van de stad vind je het All Inclusive RIU Hotel waar wij verbleven. Een heerlijke ontspannen plek!
KIJK, RUIK en LUISTER…

Marrakech ligt in het binnenland van Marokko, aan de voet van het Atlasgebergte. Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 3,5 uur naar deze prachtige stad toe. Je kunt Marrakech het beste bezoeken in de maanden september t/m april. In de andere maanden van het jaar is het er eigenlijk te warm om iets te ondernemen. Ben je een liefhebber van het strand? Dan kan je een combinatiereis maken. Je gaat dan eerst een aantal dagen naar Marrakech en reist later door naar de kust.

Dag en nacht staat dit plein vol met kraampjes, slangenbezweerders, verhalenvertellers, paardenkoetsen en er hangt een geweldige sfeer. Je raakt hier echt niet uitgekeken!

Tijdens onze studiereis hebben wij de stad Marrakech echt leren kennen. Het verschil tussen de stad overdag en in de avonduren is letterlijk en figuurlijk een verschil van dag en nacht. Een totaal andere beleving! Op onze eerste dag gingen we met de hotelbus naar het centrum van Marrakech, waar we op eigen houtje de stad hebben verkent. Overdag hebben we een korte tour met een gids gedaan. Dit is echt een aanrader! Je ziet veel bijzondere dingen en achter iedere deur vind je telkens weer een andere verrassing.

In de stad vind je ook de medina. Dit is het historische centrum van Marrakech, dat omringd is door een 19 km lange rozige stadsmuur. Hier komt de bijnaam Rode Stad ook vandaan. In dit gebied wemelt het van de smalle straatjes, kraampjes en ambachtslui.

Je ziet veel bijzondere dingen en achter iedere deur vind je telkens een andere verrassing.

Het meest bekende plekje in deze stad is natuurlijk het wereldberoemde Djemaa el Fna-plein. Dag en nacht staat dit plein vol met kraampjes, slangenbezweerders, verhalenvertellers, paardenkoetsen en er hangt een geweldige sfeer. Je raakt hier echt niet uitgekeken!

Naast dit beroemde plein is er ook de Koutoubia-moskee. Dit is het symbool van de stad. Helaas mag je deze moskee alleen bezoeken als je moslim bent. Maar er zijn genoeg andere mooie bezienswaardigheden in deze stad te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een Koranschool gaan bezichtigen. Of ga naar een van de prachtige tuinen die je in de omgevin van Marrakech vindt. Zelf eindigden wij de dag met een bezoek aan Palais de la Bahia. Ook weer een verscholen pareltje gelegen middenin de medina, achter een grote toegangsdeur.

Heb je altijd al in een sprookje willen leven? Overnacht dan in een Riad.

Na deze lange, maar indrukwekkende dag hebben we nog een laatste aanrader voor je. Heb je altijd al in een sprookje willen leven? Overnacht dan in een Riad. Dit is een traditioneel (privé) huis dat is gerestaureerd tot een zeer sfeervolle accommodatie. Kleinschalig, authentiek, romantisch en een oase van rust, gelegen middenin de medina.

Mocht je naast het bezoeken van de stad nog andere dingen willen doen dan is dat geen probleem. Vanuit Marrakech worden er namelijk vele excursies aangeboden. Wat dacht je van een autoroute in 4×4? Je bezoekt traditionele bergdorpjes en ziet prachtige panorama’s van het Atlasgebergte.

Heb je interesse in deze geweldige stad? Wij vertellen je hier graag meer over. Bezoek ons reisburo of neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar 0413 – 337 777.

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Avatar Tanja van den Bungelaar

Mijn naam is Tanja van den Bungelaar en ik ben sinds mei 2014 werkzaam op het filiaal in Uden, Krooder Reizen.

Al vanaf 1999 heb ik ervaring op het reisburo en heb vele mooie bestemmingen over de hele wereld mogen bezoeken en beleven!

Een aantal van mijn eigen reiservaringen: rondreis Toscane, wintersport in Oostenrijk, Griekenland, Turkije, autorondreis West-Amerika, rondreis Sri Lanka, Bali.

Kennis blijven wij uitbreiden door middel van studiereizen.

Nu ik moeder ben van 2 kinderen breng ik mijn vakanties meestal door op de camping, heerlijk genieten aan het Gardameer in Italie of de Dordogne in Frankrijk. Ook een vliegvakantie naar Spanje maak ik graag met mijn gezin.

Samen met mijn collega’s in Uden sta ik graag voor u klaar om voor u de perfecte vakantie te regelen.

U bent van harte welkom!