Reisverslag Dorothé: ontdek het gastvrije Vietnam

image

Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Dorothé Peterse en ik ben een paar weken geleden naar Vietnam geweest. Ik reis veel en doe dat uiteraard met veel plezier. Dit om zo veel mogelijk over de wereld en al haar prachtige bestemmingen te leren kennen. Deze keer mocht in naar het gastvrije Vietnam in Azië. Ik ben weer een ervaring rijker en wil dit graag met jullie delen.

Zoals ik eerder al vertelde mocht ik deze keer naar Vietnam. Samen met de rest van de groep hebben we een fietstocht gemaakt door de prachtige natuur. Al fietsend door de rijstvelden kwam ik een man met een buffel tegen. Hij kwam terug van een dag hard werken op het land. Hij groette ons hartelijk en zwaaide naar ons. Dit is echt typerend voor je reis door Vietnam. De mensen zijn enorm vriendelijk!

“De maaltijden in Vietnam zijn iedere keer weer een ware traktatie.”

Door het langgerekte land heeft Vietnam vele gezichten. Dit houdt in dat de natuur iedere keer weer anders is. Het noorden is mooi groen met bergen en vele vergezichten. Het zuiden heeft de Mekong Delta, een waterrijk landschap met dorpjes die alleen per boot te bereiken zijn. Maar tijdens mijn reis door Vietnam kwam ook de geschiedenis van dit land terug. Zo heb ik de
Cu Chi tunnels in de buurt van Ho Chi Minh bezocht wat ik heel indrukwekkend vond.

“Dit is echt typerend voor je reis door Vietnam. De mensen zijn enorm vriendelijk!”

Als je van cultuur houdt, dan is Vietnam de juiste bestemming! Ik vond het werkelijk een culinaire rondreis en iedere streek heeft z’n eigen specialiteiten qua voedsel. De rijstvelden vind je overal terug. En omdat het land zo uitgestrekt is, kan je in één reis het gehele proces van de rijstproductie meemaken. Als in het noorden de rijst nog in het veld staat wordt deze in het zuiden al geoogst. Uiteraard kom je de wereldberoemde Vietnamese loempia ook overal en in alle variaties tegen. De maaltijden in Vietnam zijn iedere keer weer een ware traktatie. Dus ik zou zeggen, pak je koffer snel in en kom genieten van dit mooie en interessante land!

Ik heb ook een videoverslag gemaakt van mijn reis door Vietnam. Ben je benieuwd hoe het land er uit ziet? Klik dan hier om deze video te bekijken.

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Avatar Dorothé PeterseMijn naam is Dorothé Peterse en ik werk vanaf 1986 bij Krooder Reizen in Uden. In deze lange tijd heb ik veel gereisd en inmiddels alle continenten bezocht. Het is leuk iedere keer nieuwe bestemmingen te bezoeken, zodat ik onze klanten weer van leuke tips kan voorzien. Ik vind steden bezoeken zeker interessant, maar bestemmingen met veel natuur hebben toch enigszins mijn voorkeur. Samen met mijn partner ben ik met de camper door Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Amerika getrokken en hebben wij met de caravan de Noordkaap bezocht. Ook het ruige Schotland ontbreekt niet op mijn lijstje. In Azië heb ik inmiddels bijna alle landen mogen ontdekken en ook Midden- en Zuid Amerika zijn voor mij niet onbekend. De laatste 10 jaar neem ik ieder jaar een groep enthousiaste mensen mee op reis met onze groepsrondreis. Deze reis onderneem ik samen met de groep onder de naam: 'Globetrotterclub'. Ik zoek eerst zelf de bestemming uit, maak een route, boek de hotels en ga dan als begeleiding mee. Dit is erg leuk om te doen! De vele enthousiaste reacties geven aan dat wij hier zeker mee door moeten gaan. Voorafgaand aan deze reis is er altijd een informatieavond om goed voorbereid op reis te gaan.

Krooder Reizen is sinds 1 januari 2015 onderdeel van Travelcenter de Wit. Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om onze service naar onze klanten uit te breiden. Ik ben filiaalmanager van Krooder Reizen en samen met het team van Krooder nodig ik u uit om uw reis door ons te laten regelen of samen te stellen. Zo kunt u zelf ervaren dat service hoog bij ons in het vaandel staat. Met ons team hebben wij bijna de gehele wereld gezien!