Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Weer & Klimaat « Reisburo de Wit

Weer & Klimaat

Tanzania en zijn eiland Zanzibar hebben een tropisch klimaat, waardoor de gemiddelde dagtemperatuur in het binnenland in de maanden April tot en met Oktober rond de 24 graden celcius is. Op het eiland Zanzibar ligt dit gemiddelde iets hoger namelijk 27 graden celcius. In de maanden November tot en met Maart is de gemiddelde dagtemperatuur in het binnenland 27,2 graden celsius, en op het eiland Zanzibar is dit gemiddeld 29,4 graden celsius. Omdat Tanzania onder de evenaar ligt zijn de zomermaanden hier het koudst en de wintermaanden het warmst. Er gelden voor Tanzania een korte en een lange regenperiode. De korte regenperiode is in November en delen van September, de lange regenperiode begint midden Maart en eindigt eind Mei.

Langs de kust van Tanzania en het eiland Zanzibar komen hoge temperaturen met een hoge vochtigheidsgraad voor. Ook s’nachts kan het hier erg warm en vochtig zijn. Maar de regelmatige zeebries zorgt voor een zeer aangename verkoeling. In het binnenland van Tanzania zijn er ook hoge temperaturen maar hier is er een lagere vochtigheidsgraad. De nachten zowel in Tanzania als op Zanzibar kunnen redelijk koel zijn.

Het klimaat van Tanzania is te verdelen in twee regenseizoenen, namelijk de Masika en de Mvuli. De masika is de lange regenperiode die loopt van midden Maart tot eind Mei. De hevige regenbuien vallen in de vroege ochtend en stoppen meestal in de loop van de middag, hierna is het vaak prachtig helder en zonnig weer. In de avond is er dan weer kans op flinke regenbuien. De Mvuli is de korte regenperiode die in November en delen van December heerst. In deze periode zijn er in de ochtenden vaak lichte regenbuien. Waarna het weer helemaal opklaart. Alleen de kust heeft gedurende het hele jaar last van neerslag. In de kustgebieden en op de eilanden Pemba en Zanzibar valt dan ook de meeste regen. Jaarlijks valt hier gemiddeld 1000 mm regen.

Van Juni tot en met Oktober, en van Januari tot en met Maart is het droog, zonnig en warm. In bijna heel het land ligt het aantal uren zonneschijn per dag tussen de 7 en 10 uur. In het regenseizoen schijnt de zon minder. Veel plaatsen in Tanzania hebben rond de 3000 uur zon per jaar.

In December tot en met Maart bereikt de Indische Oceaan zijn hoogste watertemperatuur, waarmee het ideaal is om heerlijk in te zwemmen, zowel overdag als s’nachts.

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Charon Smeets image Mijn naam is Charon Smeets en ik ben sinds juli werkzaam bij Reisburo de Wit in Gemert.

Tijdens mijn studie heb ik de toeristische branche leren kennen. Hoe verder mijn studie vorderde, hoe meer interesse ik kreeg