Reisburo de Wit > Toeristische informatie > Azië > Bhutan > Vakantiebestemmingen

Vakantiebestemmingen

image

Thimpu
De hoofdstad Thimpu is gebouwd rondom de klokkentoren. U treft er in de winkelstraat genoeg winkeltjes waar u sieraden uit de Himalaya en handwerk en textiel uit Bhutan kunt kopen. Ook is er een aantal dagen per week een lokale markt waar mooie antieke spullen worden aangeboden. Thimpu is overigens de enige hoofdstad ter wereld waar geen verkeerslichten zijn. Verkeersagenten leiden het verkeer in goede banen met sierlijke handgebaren.

Het Nationaal Museum is een interessant museum waar u alles kunt bezichtigen van rolschilderingen tot juwelen en van huishoudelijke objecten tot opgezette dieren. Ze hebben hier werkelijk van alles! De tempel Tshogshing Lhakkang is de tempel van ‘de boom van wijsheid’. In deze boeddhistische tempel moet u zeker een kijkje nemen.

Tongsa Dzong
Tongsa Dzong is een eeuwenoud plaatsje. Het is een doolhof van straatjes, pleintjes, trappen en vele tempels. Door deze plaats liep de handelsroute tussen west en oost Bhutan via de rivier de Dzong. Het is heel erg indrukwekkend om dit plaatsje te bekijken.

Paro-vallei
In de Paro-vallei kunt u het bekende Taktshang klooster bezoeken. Dit klooster is een heilige plaats voor Boeddhisten en is gelegen in een zijdal op een rots. Bij het monnikenklooster Gangte Goemba heeft u prachtige uitzichten. In het natuurreservaat in de buurt van het monnikenklooster leven vele luipaarden en allerlei soorten beren. U kunt onder begeleiding een tocht maken door het natuurreservaat, wat een indrukwekkende ervaring is.

Delen:
Uw reisadviseur
image