Geldzaken

 

Valuta:

In Israël betaal je met de nieuwe Israëlische shekel. 1 ILS = € 0.18 (ligt aan de koers). Deze is onderverdeeld in honderd agorot. De koers schommelt nogal, dus hou deze in de gaten. Bij de meeste banken kun je eurocheques inwisselen. Met je pinpas en de meest gangbare creditcards kun je geld opnemen bij geldautomaten met het Cirrus-logo. Ook kun je girobetaalkaarten verzilveren bij de postkantoren. Ter plaatse staat alles ook in Amerikaanse dollars aangegeven.

Pinnen:

In vrijwel heel Israel zijn betaalautomaten aanwezig waar je kan pinnen. Daarnaast is de creditcard een algemeen geaccepteerd betaalmiddel in de grotere/betere winkels, hotels, restaurants en bij tankstations.

Fooien:

Met fooien kun je een beetje een richtlijn volgen. Voor chauffeurs en hotelpersoneel ongeveer € 2,- per persoon per dag. En voor de reisleiding € 3,- per persoon per dag. Tips in het restaurants bedragen ongeveer 15 % van het totale bedrag, maar vaak is dit al bi het bedrag inbegrepen.

Delen:
Uw reisadviseur
Ingrid van den Boomen image Mijn naam is Ingrid van den Boomen en ik werk sinds januari 2008 bij Krooder Reizen in Uden.

Naast het verkopen van vele mooie bestemmingen in de wereld, houd ik me ook bezig met marathonreizen over de hele wereld.