Inwoners

Taal:

Officieel spreken ze in Israël modern Hebreeuws en het Arabisch. Het modern Hebreeuws (ook wel Ivriet genoemd) wordt door vrijwel de hele Joodse bevolking gesproken. In de toeristische gebieden kan men terecht met Engels. In het toeristische Eilat wordt naast Engels ook Frans en beperkt Duits gesproken.

Keuken:

De Israëlische keuken is zeer gevarieerd en kent o.a. Oost- Europese, Noord – Afrikaanse en Arabische invloeden. De meeste restaurants zijn kosher. Dit houdt in dat het vlees aan bepaalde voorwaarden moet voldoen en dat er geen zuivelproducten geserveerd mogen worden in combinatie met vlees. Ook worden er geen varkensvlees en schaal- en schelpdieren bereid. Tegenwoordig zijn er vnl. in de grote steden steeds meer restaurants te vinden die niet kosher zijn. Typische gerechten zijn o.a.. falafel (gefrituurde vegetarische balletjes, meestal op basis van kikkererwten), kebab (gebraden gekruid vlees), humus (kikkererwtenpasta), pitabrood (rond plat brood) en shaslik (geroosterd vlees op spies).

Souvenirs:

In het hele land worden veel schoonheidsproducten verkocht uit het Dode Zeegebied, zoals maskers en cremes. Verder worden veel sieraden en (symbolische) kunstnijverheidsartikelen) verkocht zoals het nationale symbool de Menorah, een 7 armige kandelaar.

Delen:
Uw reisadviseur
Scarlett Cuperus image Mijn naam is Scarlett Cuperus, ik ben 25 jaar oud en woon in Den Bosch. Sinds begin juli ben ik werkzaam als reisadviseur bij Travelcenter de Wit.

Tijdens mijn studie en stage heb ik veel kennis mogen maken met