Reisburo de Wit > Toeristische informatie > Azië > Israel > Praktische Informatie

Praktische Informatie

 

Beste reistijd:

Israël kun je het beste bezoeken tussen oktober t/m maart. Het is in Israël het gehele jaar goed vertoeven, maar het kan er ook heel heet worden in het hoogseizoen.

Vliegtijd:

Het is ongeveer 5 a 6 uur vliegen naar Jeruzalem.

Elektriciteit:

In Israël hebben ze een voltage van 220-230 V . Hier heb je dus een wereldstekker voor nodig om gebruik te maken van je elektrische apparaten. Enkele hotels hebben 3-polige stopcontacten met platte polen, maar de Europeesche dunne 2 polige passen hier ook in.

Telefoon:

De toegangscode voor Israël is 0097. Mobiel bellen in Israël is mogelijk alleen heb je niet op alle plaatsen evenveel bereik.

Noodnummer:

Voor politie draai je 100, ambulance 101 en brandweer 102.

Gezondheid:

De gezondheidszorg is van goede kwaliteit. In vrijwel elke plaats zijn artsenpraktijken en apotheken. En in grote plaatsen is een ziekenhuis. Geen vaccinaties verplicht maar ze raden Hepatitis A wel aan. Kraanwater is in Israël drinkbaar.

Openingstijden:

De meeste winkels zijn geopend van zondag t/m donderdag tussen 9 en 19 uur. Winkels die tussen de middag sluiten, dikwijls van 2 tot 4 uur, hebben een bordje aan de deur hangen met de openingstijden. Sommige winkels zijn dicht op dinsdag. De winkels gaan op vrijdag aan het eind van de ochtend dicht en op zondagochtend weer open. De winkels sluiten voor het begin van Joodse feestdagen en dan gesloten. De winkelcentra die geen rekening houden met de religieuze bevolking, zijn ook open op zaterdag, en sommige gaan zaterdagavond open of zelfs tijdens de feestdagen.

Douanebepalingen:

Over persoonlijke eigendommen hoeven geen invoerrechten betaald te worden, mits deze eigendommen ook weer mee terug worden genomen. Echter, videoapparatuur, computers/laptops en duikuitrustingen moeten wel aangegeven worden. Hiervoor moet een waarborgsom betaald worden,bij het uitvoeren ontvangt u de waarborgsom terug. De borg kan voldaan worden met een creditcard. Het is verboden om planten, vuurwapens, vers vlees en grondstoffen in te voeren zonder vergunning.

Transport & Infrastructuur:

Buslijnen verbinden de belangrijkste centra met elkaar en ook nog tegen een redelijke prijs. Een taxi nemen is ook niet duur. Auto’s kun je overal huren. Treinen zijn er wel, maar deze zijn niet populair voor personenvervoer.

Delen:
Uw reisadviseur
Tanja van den Bungelaar image Mijn naam is Tanja van den Bungelaar en ik ben sinds mei 2014 werkzaam op het filiaal in Uden, Krooder Reizen.

Al vanaf 1999 heb ik ervaring op het reisburo en heb vele mooie bestemmingen over de hele wereld mogen