Reisburo de Wit > Toeristische informatie > Azië > Israel > Vakantiebestemmingen

Vakantiebestemmingen

image

Israël is een land dat veel te bieden heeft zoals: mooie landschappen, cultuur, tradities en beschavingen, verleden en heden.Ondanks de gevaren trekt het land als een magneet grote groepen reizigers aan. Miljoenen gelovigen over de hele wereld beschouwen Israël als het meest heilige land en willen minimaal één keer in hun leven over de heilige grond lopen.

Jeruzalem
Jeruzalem is een stad met Joodse en Arabische bevolking. Deze stad is sinds 1949 de hoofdstad van Israël. Jeruzalem is al jarenlang zeer geliefd bij toeristen over de hele wereld. In Jeruzalem vindt u prima hotels met een goede service. De stad heeft met zijn enorme historie een groot aantal bezienswaardigheden. Veel van deze bezienswaardigheden zijn wereldberoemd. Wat u zeker niet mag missen is het prachtig uitzicht vanaf de Olijfberg, hier ziet u alle hoogtepunten die Jeruzalem te bieden heeft zoals de Tempelberg waar de Klaagmuur te vinden is, het Hof van Gethsemane,Yad Vashem, de oude Stad en de nieuwe stad. Yad Vashem is een indrukwekkend monument dat een eerbetoon is aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Het hoogtepunt van Jeruzalem is de Heilige Grafkerk waar Jezus Christus is gekruisigd en begraven.

Klaagmuur
In Jeruzalem zult u de klaagmuur vinden, beter bekend als de Kotel. Voor de joden is de klaagmuur de meest heilige plek op aarde. Het is de westelijke deel van de muur van de voormalige Tweede Tempel. Deze muur kreeg zijn bijnaam na de verwoesting van de Tweede Tempel door de Romeinen in 70 na Christus. Als u veel heilige wilt zien dat kunt u het beste op vrijdagavond naar de Klaagmuur gaan. Op deze avond ziet u veel gelovigen die zich zingend en biddend op de Sabbat voorbereiden. Overal zie je mannen met pijpenkrullen in traditionele kleding de heilige teksten van de thora opzeggen.

Dode Zee
Is misschien wel het beroemdste meer ter wereld. Om naar deze Zee te komen rijd je langs de woestijn van Judea. De Dode Zee is tien keer zo zout als de Middellandse Zee, omdat er veel water verdampt. Door al het zout blijf je goed drijven zonder er enige moeite voor te doen. Het meer is 70 kilometer lang en 30 kilometer breed en ligt aan de grens met Jordanië.

Delen:
Uw reisadviseur
Elvira Saltos Hier volgt binnenkort de korte biografie van onze nieuwe medewerkster.