Weer en Klimaat

Israël kun je het hele jaar bezoeken, maar de allerbeste tijd voor een bezoek aan het land is in april en mei of in september en oktober. In de zomer (van april tot oktober) is het op veel plaatsen warm tot zeer warm. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Voor een wintervakantie is de omgeving van Eilat geschikt, omdat het in deze periode zonnig is met aangename temperaturen.

Weer
De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een hete, droge zomer. De lente en herfst duren maar kort. In de winter maanden valt de meeste regen, dit is van november tot maart. In het noorden valt dan ook meer regen dan in het zuiden, dit heeft te maken met het verschil in windrichting. Zuidwestelijke winden bereiken Noord- Israël vanuit de zee, maar in het zuiden komt de wind vanuit Egypte, daardoor bevat de lucht minder vocht. In Tel Aviv kan het in de zomeravonden zeer warm zijn in tegenstelling tot Jeruzalem, hier is het vaak koel. In Israël heb je eigenlijk twee verschillende soorten klimaat, in het noordwesten heerst er een mediterraans klimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Het mediterraans klimaat kent droge, hete zomers met maximumtemperaturen van 32 graden tot 38 graden in de zomer en zachte vochtige winters, met een gemiddelde temperatuur van 18 graden.

Het hoogteverschil heeft veel invloed in dit land waardoor het bijvoorbeeld kan sneeuwen op de hoogvlakte. In lager gelegen gebieden van Israël komt dit maar zelden voor, maar het kan zijn dat er soms enkele centimeters sneeuw valt in Jeruzalem. In de vallei van Esdraelon en andere hoger gelegen gedeelten komen in de zomer extreem hoge temperaturen voor van meer dan 40 graden celcius. In de winter maanden valt de meeste regen, dit is van november tot maart. In het noorden valt dan ook meer regen dan in het zuiden, dit heeft te maken met het verschil in windrichting. Zuidwestelijke winden bereiken Noord- Israël vanuit de zee, maar in het zuiden komt de wind vanuit Egypte en dus voor een klein gedeelte over zee, waardoor de lucht minder vocht bevat.

Delen:
Uw reisadviseur
Michelle de Wit image Leuk dat u een kijkje bij mij komt nemen! Graag stel ik mijzelf aan u voor. Mijn naam is Michelle de Wit en ik ben manager van Reisburo de Wit.

Mij zult u niet zo snel op het reisburo zien verschijnen, want ik houd