Algemeen

image

Mexico is een indrukwekkend land met een revolutionaire geschiedenis, spierwitte Caribische stranden, palmbomen en sfeervolle badplaatsen. Maar ook de Maya cultuur met indrukwekkende opgravingen en goed bewaard gebleven tempels zijn een hoogtepunt voor velen tijdens een reis door dit bijzondere land. Er zijn tal van bezienswaardigheden, de natuur is schitterend en de wegen zijn zeer goed.

Mexico ligt in het zuidelijke deel van Noord-Amerika en is de poort naar Midden-Amerika. De grenzen worden gevormd door de Amerikaanse staten California, Arizona, New Mexico en Texas in het noorden; de Atlantische Oceaan in het oosten, Belize en Guatemala in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen. Mexico is ongeveer 47 maal zo groot als Nederland en heeft een totale kustlijn van 9900 km lang.

Van moeras tot woestijn, van hagelwitte stranden aan helderblauwe oceanen tot ondoordringbaar tropisch oerwoud; Mexico met haar vele klimaatzones heeft het allemaal.

Delen:
Uw reisadviseur
Natasja van Leeuwen image Hallo, mijn naam is Natasja van Leeuwen. Na mijn opleiding aan het TIO college te Haarlem ben ik gaan werken bij Reisburo de Wit. Nog steeds vol enthousiasme reserveer ik reizen naar alle mogelijke bestemmingen.

De