Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Vakantiebestemmingen « Reisburo de Wit

Vakantiebestemmingen

image

Veelzijdig Mexico, een korte maar perfecte beschrijving voor dit fascinerende vakantieland. Mexico biedt namelijk voor ieder type vakantieganger de ideale vakantie. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, met o.a. de schitterende oude Maya tempels in Yucatan. Natuurliefhebbers zullen niet snel uitgekeken raken in het centrale deel van Mexico, hier kenmerken zich indrukwekkende berglandschappen en een tropische jungle. Wil u zich gewoon heerlijk laten verwennen in een uitstekend hotel aan een van de vele mooie stranden, dan vindt u in Mexico diverse hotels van luxueuze resorts tot gezellige knusse Mexicaanse hotelletjes.

Cancun

De prachtige witte zandstranden en de schitterende turquoise blauwe zee nodigen u uit tot vele vormen van watersport, zoals snorkelen, duiken, zeilen en waterskiën. De perfecte combinatie van comfortabele, moderne en levendige hotels samen met de vele uitgaansmogelijkheden en de historische overblijfselen van de Maya cultuur in de omgeving maken van Cancun een zeer populaire vakantiebestemming!

Playa del Carmen
Van oorsprong is Playa del Carmen een klein vissersdorpje gelegen ten zuiden van Cancun, dat uitgegroeid is tot een populaire badplaats met behoud van de zo kenmerkende Mexicaanse sfeer. De sfeervolle boulevard “Fifth Avenue” met gezellige barretjes, restaurants en winkeltjes straalt een oorspronkelijke Mexicaanse sfeer uit, maar heeft alles te bieden voor de moderne bezoeker.

Riviera Maya
De Riviera Maya is een uitgestrekt gebied op het schiereiland Yucatan en biedt kilometerslange, ongerepte stranden. Het wordt voornamelijk gekenmerkt door grote hotels en kent kleine stadjes die over het algemeen niet gericht zijn op massaal toerisme.
Het gebied wordt omringd door de jungle en in het achterland zijn veel fascinerende Mayatempels te vinden die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn.

Puerto Vallarta
Puerto Vallarta is een kleurrijke stad met een unieke Mexicaanse charme waar u met open armen wordt ontvangen door de gastvrije bevolking. Puerto Vallarta wordt in tweeën gesplitst door de Rio Cuale. Ten noorden van deze rivier ligt de Malecon, met een mooie strandboulevard waar overdag druk geflaneerd wordt en waar ’s avonds het bruisende nachtleven zich afspeelt. Het zuidelijke deel straalt een heel andere sfeer uit, met een wirwar van straatjes en talrijke winkeltjes en restaurantjes.

Isla Cozumel
Het eiland Cozumel is het grootste eiland van Mexico en ligt ten oosten van Playa del Carmen. Het is een interessante bestemming voor diegene die weer iets nieuws willen ontdekken in de Caribbean en die een geweldige duik- en snorkelbestemming zoeken.
Cozumel biedt toegang tot een van de ’s werelds grootste koraalriffen. Ook in cultureel opzicht heeft het eiland een aantal schatten. Op diverse plaatsen treft u goed bewaard gebleven ruïnes uit de tijd van de mysterieuze Maya’s. Op Cozumel zijn diverse restaurants en bars waar u de unieke sfeer van het eiland kunt proeven.

Isla Holbox
Dit kleine eilandje voor de kust van Yucatan is nog niet echt ontdekt door toeristen, waardoor het een aanzienlijke rust uitstraalt. Er rijden hier bijna geen auto’s, men verplaatst zich voornamelijk per golfkarretje, (motor)fiets of te voet. Het is dus een ideale plek om heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan het dagelijkse leven.
Isla Holbox is beroemd onder vogelspotters, zo verzamelen zich in de lagunes aan de zuidzijde duizenden roze flamingo’s en witte pelikanen. Ook worden er vaak dolfijnen gespot in de omliggende wateren.

Isla Mujeres
Dit idyllische eiland in de Caribische Zee, met hagelwitte zandstranden, ligt voor de kust van Cancun. Dit eiland is per ferry te bereiken d.m.v. een oversteek van 30 minuten.
Het kleine eilandje Isla Mujeres meet slechts 1 bij 8 km en is gemakkelijk te verkennen te voet, per fiets of met golfkarretjes. De sfeer is hier heerlijk ontspannen en informeel, waardoor het eiland in trek is bij de avontuurlijke reizigers. U kunt er geweldig duiken en snorkelen. Het verschil met Holbox is dat Mujeres al veel langer bewoond is. U treft er een leuk Mexicaans centrum met smalle straatjes, kleine winkels en restaurants.

Delen:
Uw reisadviseur
Karin van Giersbergen image Beste lezer, Graag wil ik mijzelf voorstellen. Mijn naam is Karin van Giersbergen en ik ben 29 jaar. Gedurende mijn opleiding MBO Verkoper Reizen heb ik stage mogen lopen bij verschillende reisburo's. Na deze stageperiodes ben