Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Weer en klimaat « Reisburo de Wit

Weer en klimaat

image

Gezien het klimaat kan Mexico het hele jaar door goed bezocht worden. Het klimaat van Mexico loopt uiteen van woestijnklimaat in het noorden tot tropisch regenwoudklimaat in het zuiden en gebergteklimaat in het midden.

Klimaat aan de kust

In de winterperiode van november t/m april is de temperatuur op Yucatan aangenaam warm en de luchtvochtigheid laag, dit is dan ook de beste reistijd. Tijdens de zomermaanden van mei t/m augustus is de luchtvochtigheid hoger en voelt het veel warmer aan. Het kan daarom ook flink regenen maar de buien zijn vaak fel en duren niet lang. Deze periode is dan ook heel geschikt voor een vakantie in Mexico.

In de maanden september en oktober zijn de weersomstandigheden het meest instabiel, vooral door de orkanen die vooral in oktober en september ontstaan boven de Caribische zee. Landinwaarts neemt een orkaan doorgaans snel in kracht af maar ook als deze honderden kilometers ver weg is, kan het harde wind en veel regen veroorzaken. Daarvan kun je in Yucatan aan de kust last hebben.

Klimaat in het binnenland
Bij het klimaat in het binnenland speelt naast de periode waarin u reist, de hoogte waarop u zich bevindt een belangrijke rol. In het algemeen geldt hetzelfde als aan de kust; droger in de winter en vochtiger in de zomer. Daarbij geldt: hoe lager u zich bevindt, hoe warmer het is.

De verschillende klimaatzones
Door het verschil in hoogte en door de ligging over verschillende breedtegraden, zijn in Mexico alle klimaat en vegetatiezones vertegenwoordigd. Er zijn zowel dorre woestijngebieden als tropische oerwouden te vinden, besneeuwde bergtoppen, vochtige hete kustmoerassen, gematigde hoogvlakten en palmenrijke witte stranden. Het klimaat en de vegetatie hangen nauw samen met de hoogte en de ligging ten opzichte van de oceanen.

De warme zone
De tierra caliente strekt zich uit tot een hoogte van 750 m en over de kustgebieden en de laaggelegen streken van het binnenland met de moerassen en tropische wouden. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 23 en 26 graden. Temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden.

De gematigde zone
De tierra templada bevindt zich tussen de 750 en 2000 m. Het is een subtropische zone, met een gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 23 graden. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht en schaduw en zon kunnen groot zijn.

De koude zone
De tierra fria bevindt zich boven de 2000 m. Van 2000 m tot 2800 m lijkt het op het Europees klimaat. Het klimaat is aangenaam.

Delen:
Uw reisadviseur
Kelly Bouwdewijns image Hallo, mijn naam is Kelly Bouwdewijns, ik ben 25 jaar oud en woon in Beek en Donk. Sinds 1 september 2016 ben ik werkzaam bij Travelcenter de Wit als administratief medewerkster. Ik heb al vele mooie landen mogen ontdekken en