Algemeen

image

Met haar wonderbaarlijke vulkanische landschappen is IJsland een magische en sprookjesachtige bestemming waar u beslist geweest moet zijn om het te kunnen bevatten. De machtige vulkanen die ooit het landschap geschapen hebben vormen tot op de dag van vandaag het landschap. Oneindig veel helderblauwe gletsjers, indrukwekkende watervallen, uitgestrekte fjorden, kokende geisers en hotsprings zijn één van de vele prachtige plaatjes die u in het hedendaagse landschap van IJsland tegenkomt. Op slechts drie uur vliegen van Nederland ligt de hoofdstad Reykjavik. Deze trendy stad zult u vast en zeker verrassen en is daarom ook zonder meer het bezoeken waard.

IJsland is voornamelijk voor natuurliefhebbers een bijzondere bestemming. De woeste, ongerepte natuur en de eindeloze wildernis geven u ongetwijfeld een nietig gevoel. Het ruime aanbod aan verschillende landschappen en veel natuurpracht zorgt ervoor dat u nooit genoeg kan krijgen van dit prachtige land.

Met name in het zuidwesten vindt u de warme, pruttelende modderpoelen en zwavelbronnen waarvan men denkt dat zij een gezonde uitwerking hebben voor uw huid. Deze warme bronnen staan in sterk contrast met de enorme gletsjers die u in het oosten en zuidoosten van het land treft. In het noorden van IJsland vindt u verschillende rustige dorpjes met op de achtergrond de machtige bergen die uit de grond lijken op te rijzen en op de voorgrond een kustlijn bezaait met prachtige kleine eilanden. Het binnenland van IJsland is erg ruig en daardoor alleen goed begaanbaar voor jeeps. IJsland heeft een veelzijdig aanbod met veel uiteenlopende landschappen en dat maakt de bestemming erg bijzonder en speciaal.

Een aantal wereldberoemde trekpleisters die IJsland op haar naam heeft staan zijn: de indrukwekkende geiser Strokkur, de warm water bron Blue Lagoon en de “gouden” waterval Gullfoss. Tijdens een bezoek aan IJsland zijn dit bezienswaardigheden die u zeker niet links mag laten liggen.

Wanneer u een actieve vakantie wilt biedt IJsland vele mogelijkheden. Van wandelen tot paardrijden van wildwatervaren tot het maken van een avontuurlijke sneeuwscootertocht op een gletsjer. Vanalles is mogelijk en dit zijn slechts enkele voorbeelden van de activiteiten die u zou kunnen ondernemen.

Ook op het gebied van cultuur is IJsland erg vooruitstrevend. In het moderne Reykjavik vindt u vele interessante musea en kunsttentoonstellingen. Ook liefhebbers van shoppen kunnen hun hart ophalen, want er zijn voldoende winkels, maar ook shopping centra te vinden in en rondom de stad.

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Roxanne van Iersel image Mijn naam is Roxanne van Iersel en sinds januari 2015 werk ik met veel plezier bij Reisburo de Wit.

Tijdens vakanties heb ik onder andere Frankrijk, Italië, Griekenland, Portugal en Spanje bezocht.

Samen