Land

Ligging:
Dichtbij liggende landen: Groenland , Engeland,Noorwegen

Grootte:
De oppervlakte van 102819 km2, dat is 2.5 keer Nederland.

Hoofdstad:
De hoofdstad van IJsland is  Reykjavik.

Economie:
In het moderne IJsland wordt met de dienstverleningen het meeste geld verdient! Vroeger was dat de visserij. Men probeert veel dingen uit om geld mee te kunnen verdienen. Zo werd er een aluminium fabriek op IJsland gebouwd omdat men veel natuurlijke energie heeft. Men dacht daardoor goedkoop aluminium te kunnen produceren. Maar de import van de nodige grondstof is zo duur dat het uiteindelijk amper loont.

Vegetatie:
Het landschap van IJsland is werkelijk schitterend. Gletjers, warmwaterbronnen, kraters, watervallen, vulkanen en sneeuwvlaktes. Eind augustus kent IJsland een korte bloeiperiode.

Dieren:
Qua dieren kom je in IJsland niet veel meer dan een poolvos tegen.
Vogelliefhebbers komen op IJsland ook aan hun trekken. De papegaaiduiker is een bijzondere verschijning tussen de vele eenden. Een fly drive in de zomermaanden is extra interessant omdat je dan prima walvissen kunt spotten.

Delen:
Uw reisadviseur
Jerinde de Wit image Graag stel ik mijzelf aan je voor.  Ik ben Jerinde de Wit en ik ben filiaalmanager van ons reisburo in Gemert. Al sinds 2008 werk ik met veel plezier bij Reisburo de Wit om voor iedere klant een fantastische reis te mogen verzorgen.