Reisburo de Wit > Toeristische informatie > Europa > IJsland > Praktische informatie

Praktische informatie

Beste reistijd:
Voor wie geen specifieke plannen heeft, ligt de beste reistijd tussen half juni en begin september. In die periode zijn ook veel scholen gesloten, die worden ingericht als relatief goedkoop onderkomen voor toeristen.

Van december t/m april ligt op IJsland een dik pak sneeuw. Het enige wat dan bezocht kan worden is het meest kleine en zuidelijk gedeelte van IJsland. Het is overigens wel aan te raden je accommodatie van te voren te reserveren. Juni t/m augustus zijn de drukste maanden op IJsland. De zomer maanden zijn helder en is het er meestal niet warmer als 17 graden.

Tijdsverschil:
Het is tijdens de zomertijd 2 uur vroeger in IJsland, daarbuiten is het 1 uur vroeger.

Electriciteit:
220 volt. stekkers hebben zelfde vorm. Er zijn lokale variaties op de wandcontactdozen, neem daarom voor de zekerheid altijd een wereldstekker mee.

Telefoon:
Om vanuit Nederland naar IJsland te bellen kies je 00 plus het landnummer 354 en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit IJsland naar Nederland wilt bellen kiest je eerst 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter meestal weer veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!

Noodnummers:
Het telefoonnummer voor de brandweer, ambulance en politie in IJsland is 112.

Openingstijden:
Winkeltijden zijn: ma-vrij 09:00-18:00, zat 10:00-13:00/ 14:00/15:00 of 16:00. Sommige supermarkten zijn open tot 23:00 zeven dagen per week of in de grotere steden zelfs 24 uur per dag.

Douanebepalingen:
IJsland is geen lid van de EU daarom hebben zij andere invoerrechten.
Zo mag je uit IJsland 2 liter wijn, 1 liter sterkedrank en 200 sigaretten meenemen.

Delen:
Uw reisadviseur
Anke Manders image Mijn naam is Anke Manders, 33 jaar en ik ben sinds november samen met Jerinde filiaalmanager van Reisburo de Wit in Gemert. Na mijn studie Toerisme en Recreatie ben ik direct aan het werk gegaan en dan nu ook ca 12.5 jaar werkzaam