Weer en Klimaat

image

Het weer in IJsland kan erg veranderlijk zijn. Een bekend20 gezegde in IJsland is dan ook niet voor niks: “Als het weer niet bevalt, wacht maar vijf minuten”. Natuurlijk is dit sterk overdreven, maar het is dus wel belangrijk dat u tijdens het inpakken van uw koffer rekening houdt met het wispelturige weer.

De naam IJsland doet vermoeden dat het er erg koud kan zijn, maar ondanks de noordelijke ligging heeft IJsland toch een redelijk mild klimaat. Dankzij de warme golfstroom heeft IJsland koele zomers en milde winters. In de zomer is de gemiddelde temperatuur in de kusstrook rond de 12 graden celsius. In de binnenlanden is het over het algemeen wat kouder dan in de rest van het land en het noorden en het westen zijn in de zomer vaak het warmst.

Zwemkleding komt in IJsland het hele jaar van pas. De buitenluchtzwembaden worden door geothermische bronnen verwarmd waardoor het ook in de winter goed te vertoeven is in het water.

De noordelijke ligging van IJsland zorgt er voor dat de dagen er anders uit zien dan we gewend zijn in Europa. In de zomer wordt het namelijk nauwelijks donker en in de winter is het daarintegen maar een paar uur per dag licht.

 

Delen:
Image gallery
Uw reisadviseur
Peggy Pluk image Ik ben Peggy Pluk - van der Loop woonachtig in Zeeland en werk sinds januari 2006 bij Krooder Reizen.

Ik heb een toeristische opleiding (MTRO) gedaan waarbij ik 6 maanden stage gelopen heb in Spanje, omgeving Barcelona.