Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Inwoners « Reisburo de Wit

Inwoners

Taal:
De officiële taal van Ecuador is het Spaans, ook wel Castellano genoemd in plaats van Español; de Indianen in de Sierra spreken overwegend Chibcha en vooral Quechua, wat oorspronkelijk de gesproken taal van de Inca’s was.

Keuken:
Consumptie van garnalen, schelpdieren, rauwe groente, ijsblokjes, ongekookte melk en voedsel dat ‘op straat’ wordt verkocht is, afhankelijk van de plek waar je bent, een grote risicofactor.

Een van de grote verrassingen van de tropen is het gevarieerde aanbod van onbekende groente- en fruitsoorten. Vooral het grote aanbod aan vruchten is overweldigend en bijna overal kan voor een luttel bedrag een milkshake met vers fruit worden genuttigd. Let wel op dat er geen lokaal water voor wordt gebruikt!

Ook wordt er vers en gezond vruchtensap gedronken van tropische vruchten als papaya, mango en naranjilla. Bekende drankjes zijn onder andere exotische cocktails zoals Piña Colada en het Ecuadoriaanse bier.

In Ecuador eet men voornamelijk veel rijst, aardappelen, pasta, kip en koolsoorten.
Bekende gerechten zijn Arroz con Pollo – rijst met kip, Lomo saltado-in ui en tomaat gebakken rundvlees met rijst en Churrasco -rundvlees met spiegelei-, maar er zijn ook meer typische en voor ons bijzondere gerechten zoals varkensvlees van het spit, ceviche (soort soep van rauwe vis of garnalen) en natuurlijk de Andes Delicatesse: de cavia!

Souvenirs:
U kunt van alles in Ecuador kopen. Zorgt u er dus voor dat uw koffer op de heenreis niet al te vol zit, want terug zult u daar zeker spijt van krijgen.
Op de vele leuke, kleine marktjes vindt u o.a. handgeweven poncho’s, truien en handschoenen, carnavalsmaskers, siervoorwerpen, halskettingen en ga zo maar door.
De kleurrijke markten treft u op vele plaatsen en zijn een lust voor het oog.

Delen:
Uw reisadviseur
Kelly Bouwdewijns image Hallo, mijn naam is Kelly Bouwdewijns, ik ben 25 jaar oud en woon in Beek en Donk. Sinds 1 september 2016 ben ik werkzaam bij Travelcenter de Wit als administratief medewerkster. Ik heb al vele mooie landen mogen ontdekken en