Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Land « Reisburo de Wit

Land

Ligging:
De omliggende landen van Ecuador zijn Colombia en Peru. In het westen op de kaart van Ecuador ligt te stille oceaan.

Grootte:
Ecuador beslaat een oppervlakte van 283,561 km2, al is dit niet met zekerheid te zeggen omdat een deel van Ecuador bestaat uit jungle wat zowel Peru als Ecuador opeisen.

Hoofdstad:
De hoofdstad van Ecuador is Quito.

Economie:
Ecuador wordt vaak gezien als één van de meest onstabiele landen van Latijns Amerika, echter in vergelijking met andere Latijns-Amerikaanse  landen hebben ze geen bloedig verleden. Tot voor kort was Ecuador een typische bananenrepubliek: bijna alle export was afhankelijk van landbouwproducten, van (inderdaad) bananen, koffie en cacao. Dit veranderde echter in 1973, toen er olie werd gevonden en in 1980 kwam al meer dan de helft van de exportinkomsten uit olie.

De desastreuze ommekeer kwam in de jaren ’80. In 1982 sloeg El Niño genadeloos toe en halveerde de koffie, cacao- en bananenopbrengst, in 1986 kelderde de olieprijs en in 1987 verwoestte een aardbeving de halve oliepijplijn. In de jaren ’90 ging het iets beter en begin 20e eeuw heeft het IMF aangekondigd dat Ecuador wel eens voor een economische verrassing kan zorgen. Het minimumloon lag in januari 1999 op 160 dollar, maar dat was in januari 2000 nog maar 60 dollar van over. Onder de regering Noboa werd hard aan de lonen gewerkt, één van de redenen waarom de afgelopen jaren de prijzen ook in het toerisme zo sterk gestegen zijn.

Vegetatie:
Tropical Dry Forest kent een nat en droog seizoen. Het droge seizoen is een klimaatsoort die snel aan het verdwijnen is in Ecuador en alleen nog aan de centrale Pacific kust en in het Nationaal Park Machalilla voorkomt. Het Tropical Cloud Forest is het nevelwoud en komt alleen in de hoger gelegen valleien voor, waar de bomen vaak in de mist hangen. Zij herbergen varens, orchideeën en bromelia’s en het is een sprookjesachtig bos, waar nog tapirs en de Andean spectacled bear voorkomen. In het regenwoud tref je de ceiba, de kapokboom, bromelia’s, varens, orchideeën en strangling figs.

Dieren:
In Ecuador bevinden zich zo’n 25 mangrovemoerassen aan de kust en veel zeevogels nestelen in deze bomen, die in het zoute water kunnen groeien. In de riviermondingen vinden we kaaimannen, schildpadden, roze lepelaars en Jabiru ooievaars.

Ecuador kent verder een breed scala aan vogels. Veel voorkomende soorten zijn de kolibrie, masked trogons, tanagers, haviken, caracaras, Andean teal, Andean Coot en de condor.

Delen:
Uw reisadviseur
Nicky Coppens image Hallo, mijn naam is Nicky Coppens.

In 2009 ben ik begonnen als stagiaire bij Reisburo de Wit in Gemert. Tijdens mijn opleiding toerisme en recreatie en tijdens mijn stage heb ik veel geleerd. Mijn tweede stage heb