Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Vakantiebestemmingen « Reisburo de Wit

Vakantiebestemmingen

Wilt u een Galapagos cruise maken, om zo de unieke flora en fauna te ontdekken? De jungle bezoeken in het Amazonegebied? De koloniale steden met kleurrijke marktjes bezoeken? Ecuador biedt deze mogelijkheden! Wij hebben voor u een korte beschrijving gemaakt van de absolute hoogtepunten van dit land midden in de Andes.

Galapagos

De Galapagos eilanden liggen in de Stille Oceaan op 1000km ten westen van de kustlijn van Ecuador. Veelal worden tijdens een 4 tot 8 daagse cruise verschillende eilanden bezocht om zo een goede indruk te krijgen van de diversiteit van deze eilandengroep. De Galapagos is vooral zo populair vanwege de uitzonderlijke dieren- en plantensoorten die vaak nergens anders ter wereld te vinden zijn. Hier leven o.a. Pinguins, zeeleguanen, zeeleeuwen, gouden roggen, schildpadden, dolfijnen, walvissen, haaien, flamingo’s en blauwvoet Jan van Genten. De dieren hebben geen natuurlijke vijanden en zijn daarom erg vrij in de omgang met mensen.

Jungle
De jungle van Ecuador neemt ongeveer de helft van het hele land in beslag en hier zijn diverse lodges gelegen. Deze lodges zijn de ideale plek om te verblijven wanneer men het gebied goed wil bezoeken. Het Amazonegebied van Ecuador kan opgedeeld worden in twee gedeeltes; een deel waarbij men van binnenlandse vluchten afhankelijk is omdat de lodges zo diep in de jungle liggen en een gedeelte waarbij men over land de lodges kan bereiken. Dit scheelt veel reistijd, ten opzichte van het Amazonegebied van Peru of Brazilië. Daarnaast is de jungle van Ecuador makkelijk in het reisschema in te passen zodat men geen omwegen hoeft te maken om de jungle te bezoeken. Het Nationale Park Yasuni in de omgeving van Coca is uitgeroepen als Reservaat van de Biosfeer door de UNESCO. Hier leven bijzondere diersoorten zoals de roze dolfijn en charapasschildpadden. De Huaorani, het indianenvolk dat hier leeft kiest er bewust voor om ver van de beschaafde wereld te leven. Per motorboot of Indiaans vlot kunt u een tocht maken over de Napo rivier. Ook op sportief gebied is er voldoende te beleven; men kan hier klimmen, wandelen, raften en kanovaren.

Cuenca
Cuenca wordt gezien als de culturele hoofdstad en de koloniale juweel van dit kleine Andesland en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. De typische marktjes laten zien dat de regionale rijkdom van de Indiaanse voorouders geërfd is. Tijdens een stadstour rijdt men langs de Tomebamba rivier en bezoekt men de Inca-ruines van Todos los Santos. Verder bezoekt men de kerken, kloosters, musea en de de opvallende witte huizen met rode dakpannen. Door haar grote universiteiten is Cuenca een echte studentenstad. Vanuit Cuenca kan men een bezoek brengen aan de Incapirca ruines, het belangrijkste Incabouwwerk van Ecuador. Een bezoek aan het Nationale Park El Cajas is een aanrader. Dit bergachtige gebied met variërende hoogtes tussen de 3000 en 4500 meter bestaat uit een aantal gletsjermeren waar wandelingen gemaakt kunnen worden.

Cotopaxi
In Ecuador zijn veel actieve vulkanen te vinden en de weg naar het zuiden, de Pan-American Highway, wordt hierdoor ook wel de “Avenida de los Volcanes” genoemd. De Cotopaxi is een 5897 meter hoge en actieve vulkaan en wordt samen met de slapende vulkaan Chimobrazo (6310 meter) ook wel “de besneeuwde Andesreus” genoemd. Dit komt door de eeuwige sneeuw die op beide toppen ligt. De Cotopaxi wordt nog regelmatig beklommen en in het gelijknamige Nationale Park kan men stevige wandeltochten maken. In de omgeving zijn diverse indianendorpjes die ieder hun eigen kleurrijke marktdagen hebben en voor de cultuurliefhebber het bezoeken meer dan waard zijn.

Quito
Quito is de hoofdstad van Ecuador en het politieke en economische centrum. Door de ligging in een vallei en in de omgeving van een aantal vulkanen heeft de stad een smalle, langgerekte vorm. Het centrum is zowel modern als koloniaal met de bijbehorende architectuur. Het oude koloniale centrum met de pleinen Plaza San Francisco en Plaze de la Independencia, met hierop het presidentiële paleis en de kathedraal, staan beide op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vanaf de heuvel ten zuiden van het centrum is er een mooi uitzicht over de gehele stad en hier staat het standbeeld van de “Maagd van Quito”. In het moderne gedeelte zijn veel winkels en internationale restaurants te vinden. Een bezoek aan het bekende monument van de Evenaar, welke ten noorden van de stad gelegen is, mag uiteraard niet ontbreken.

Riobamba
Riobamba heeft een zeer centrale ligging waar veel wegen dan ook hun weg naartoe weten te vinden. Het stadje ligt in het Andesgebergte en wordt omringd door besneeuwde vulkaantoppen. Wanneer men het treintraject van de Duivelsneus wil maken dan is Riobamba de verblijfplaats. Vanuit Riobamba rijdt men door de hooglanden, zigzaggend rondom de Duivelsneus. Het spoor is in 1860 aangelegd. Tijdens deze rit door de Andes gaat men aan beide kanten voorbij aan indrukwekkende vulkaantoppen. Kleine bergdorpjes worden gepasseerd op weg naar Alausi terwijl men onderweg op het dak kan genieten van het indrukwekkende uitzicht. Het eindpunt van de trein is Alausi, men wordt na het uitstappen doorgebracht naar Cuenca met onderweg een bezoek aan de Ingapirca ruines.

Otavalo
Otavalo ligt 95km ten noorden van Quito en is met name bekend vanwege de zaterdagmarkt, één van de grootste traditionele markten van Zuid-Amerika. De indiaanse bevolking, komt massaal traditioneel gekleed naar deze markt om inkopen te doen en hun eigen kleurrijke spullen te verkopen. Iedereen heeft verschillende soorten kleding en hieraan kan worden afgeleid uit welke regio de mensen komen. Otavalo heeft ook een prachtige omgeving, de mysterieuze Cuichocha lagune, de meren Mojanda en San Pablo, waar men heerlijk kan wandelen.

Banos
Banos is een bijzonder Andesstadje en omgeven door sneeuwbedekte vulkaantoppen en heerlijke warmwaterbaden. Het plaatsje dankt zijn naam aan deze thermale bronnen, afkomstig uit de Tunghurahua vulkaan. Jarenlang kwamen hier pelgrims naar toe om de “Maagd van het Heilige Water” te eren, waarvan het beeld in de basiliek van het stadje te zien is. Banos is ook ideaal voor de actieve reizigers, wandeltochten, paardrijden, mountainbiken en klimtochten worden er georganiseerd. Men kan de schitterende watervallen van Manto de Novia, Machay en Pailon del Diablo bezoeken.

Mindo
Mindo is een natuurreservaat ten noordwesten van Quito en gelegen in de Pululahua krater, nabij het natuurreservaat Pululahua. Het is waarschijnlijk één van de weinige kraters die bewoond is en daardoor uniek. Landbouw is de hoofdactiviteit in dit gebeid en de omgeving bestaat met name uit nevelwoud. Voor Natuurliefhebbers is Mindo een must, diverse soorten planten, 300 orchideesoorten en veel vlinders zal men hier terugvinden. Ook leven hier veel kolibries en nog 400 andere vogelsoorten.

Isla de la Plata
Vanuit het vissersdorpje Puerto Lopez kan het eiland Isla de la Plata worden bezocht. Wanneer men geen bezoek brengt aan de Galapagos Eilanden is dit een uitstekend alternatief om toch een stukje flora en fauna te zien waar de Galapagos Eilanden zo bekend om staan. Hier leven ook de blauwe Jan van Gent vogels, albatrossen, fregatvogels en zeeleeuwen. Van juni tot september leven er bultrugwalvissen en dolfijnen voor de kust die van Antartica afkomen om hier hun jong te baren. Het eiland Isla de la Plata behoort tot het Nationale Park Machalilla, welke bestaat uit tropisch regenwoud verdeeld over diverse eilandjes.

Delen:
Uw reisadviseur
Loes van Berlo image Hallo, mijn naam is Loes van Berlo en ik ben sinds november 2017 werkzaam als reisadviseur bij ons Travelcenter in Veghel. Na een aantal jaren bij een ander reisbureau werd het tijd voor deze nieuwe uitdaging. Ik ben erg blij