Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Weer en klimaat « Reisburo de Wit

Weer en klimaat

De beste reistijd voor Ecuador is van juni t/m september, het is dan droog in de hooglanden en niet te heet aan de kust. De klimaatverschillen in Ecuador worden bepaald door de grote verschillen in het landschap en hoogte.

De temperatuur is het gehele jaar vrij stabiel, omdat Ecuador op de evenaar ligt. Ecuador kent twee seizoenen, het droge en het natte seizoen. Toch kan het land opgedeeld worden in verschillende soorten klimaten:
• Eén droog klimaat, zuidwesten. Regenseizoen van januari tot april met een gemiddelde temperatuur van 24 graden.
• Drie tropische klimaten. Savanne, weinig regen van december tot mei met een gemiddelde temperatuur van 26 C. Tropische moessoen, veel regen tussen december en mei met een gemiddelde temperatuur tussen 23 en 27 C. Dit klimaat heerst aan de kust en in het Andes gebergte. Mesothermisch (vochtig), hier vindt men veel nevelwouden en zijn onder te verdelen in nat, half nat en droog. Die verschillen hebben te maken met de hoogte, de regen valt hiet het gehele jaar door.
• Nat tropisch klimaat, oosten (regenwouden).
• Mild/wisselend klimaat, Galapagos eilanden. De meeste regen valt tussen januari en april, maar ook weer afhankelijk van de hoogte.

Delen:
Uw reisadviseur
Loes Tromp image Hallo, mijn naam is Loes Tromp. Sinds juli 2013 ben ik werkzaam bij Reisburo de Wit in Heesch. Als vooropleiding heb ik Toerisme gestudeerd aan de NHTV in Breda. Tijdens mijn studie heb ik 5 maanden stage gelopen in Londen, dus