Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Algemeen « Reisburo de Wit

Algemeen

image

“Het land van de Eeuwige Lente”, zo wordt Guatemala vaak genoemd vanwege het aangename klimaat. Daarnaast is Guatemala ongetwijfeld het kleurrijkste land van Centraal Amerika. Dit fascinerende, Spaans sprekende land bestaat uit 22 provincies en is heel divers. Naast de indiaanse bevolking zijn er romantische Spaanse koloniale steden te bezoeken en is het land begroeid met jungle, hoogvlakten, regenwoud, woestijn, 33 vulkanen, schitterende meren, 500 vogelsoorten en verschillende wildlife.

De Maya bevolking wordt in Guatemala nog flink vertegenwoordigd en dit onderscheid het land duidelijk van de andere Centraal-Amerikaanse bestemmingen. De Maya bevolking heeft in het verleden gezorgd voor veel archeologische bezienswaardigheden en folklore dat uit meer dan 325 variaties en stijlen bestaat. Ook interessant zijn de Mayarituelen en festivals die door de jaren heen verweven zijn met het katholieke geloof van hun Spaanse overheersers. Het belangrijkste feest is het paasfeest, ook wel Semana Santa (Heilige week) genoemd. Uit alle delen van de wereld komen mensen om dit geweldige feest, in voornamelijk Antiqua, mee te maken. Ook voor de sportief ingestelde reiziger biedt Guatemala veel activiteiten. Men kan er o.a. uitstekend mountainbiken, raften, wandelen, canopy, paardrijden, sportvissen en kanoën. Maar ook een kookcursus, golfen, vogelspotten en heerlijk ontspannen in één van de vele Spa & Wellness hotels behoren tot de mogelijkheden in Guatemala. Al reizend door dit land krijgt u de mogelijkheid om diep in het Guatemalteekse hart te kijken en u te laten verleiden door alle kleuren van de regenboog. Dan maakt u echt kennis met dit veelzijdige land en zult u verbaasd zijn over haar schoonheid en vriendelijkheid.

Delen:
Uw reisadviseur
Roxanne van Iersel image Mijn naam is Roxanne van Iersel en sinds januari 2015 werk ik met veel plezier bij Reisburo de Wit.

Tijdens vakanties heb ik onder andere Frankrijk, Italië, Griekenland, Portugal en Spanje bezocht.

Samen