Geldzaken

Valuta:
De munteenheid is de quetzal. 1 quetzal bestaat uit 100 centavos. Er zijn munten van 1, 5, 10 en 25 centavos en biljetten van 5, 10, 20, 50 en 100 quetzales. Eigenlijk zijn alleen Amerikaanse dollars goed te wisselen. Euro’s kunnen niet of nauwelijks worden gewisseld. Veel winkels accepteren ook Amerikaanse dollars, maar quetzales blijven nodig.

Pinnen:
U kunt in Guatemala pinnen in de grotere plaatsen, waaronder Antigua. Wij adviseren u desondanks extra dollars mee te nemen. Met extra dollars voorkomt u het probleem als u geen geld kunt pinnen. Ook kunt u met een Visa of Mastercard bij veel banken terecht om geld te halen, tegen provisiekosten van ca. € 4,-

Fooien:
Het geven van fooien is nooit verplicht maar worden wel zeer gewaardeerd. In de duurdere hotels en restaurants is vaak al 10% bij de rekening inbegrepen. In de kleinere restaurants is 5 – 10% een redelijke richtlijn. Kamermeisjes in hotels, waar u langer verblijft, verwachten meestal een halve euro per persoon per dag. Voor parkeerwachters, toiletjuffrouws, taxi chauffeurs en gidsen geldt een kleine fooi.

Delen:
Uw reisadviseur
Peggy Pluk image Ik ben Peggy Pluk - van der Loop woonachtig in Zeeland en werk sinds januari 2006 bij Krooder Reizen.

Ik heb een toeristische opleiding (MTRO) gedaan waarbij ik 6 maanden stage gelopen heb in Spanje, omgeving Barcelona.