Land

Ligging:
In het noorden en westen grenst het land aan Mexico, in het oosten aan Belize, Honduras, El Salvador en de Caribische Zee en in het zuiden aan de Stille Oceaan.

Grootte:
Guatemala heeft een oppervlakte van 109.000 km² (ruim 3 keer zo groot als Nederland) en is verdeeld in 22 provincies.

Hoofdstad:
De hoofdstad van Guatemala is Guatamala-Stad.

Economie:
De helft van de Guatemalaanse bevolking verdient geld in de landbouw. Guatemala is de grootste koffie-exporteur van Midden-Amerika en daarom is koffie dan ook haar grootste exportproduct. Naast koffie worden ook suiker, bananen, bonen en vlees geëxporteerd. In vergelijking met de Midden-Amerikaanse buurlanden is de industrie in Guatemala goed ontwikkeld. Er wordt rubber, textiel, bouwmateriaal en papier geproduceerd. Ondanks de jaarlijkse groei behoort het bruto nationaal product van Guatemala met achttien miljard dollar tot een van de laagste van het westelijk halfrond.

Vegetatie:
Guatemala kent een grote variëteit aan flora en fauna en is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. Het kent meer dan 7000 plantensoorten en zo’n 600 orchideeënsoorten, waarvan 200 inheemse soorten.

Dieren:
Ook qua fauna kent het land een grote diversiteit. In de jungle leven o.a. wilde kalkoenen, apen, wilde katten, ocelotten, poema’s en prachtig gekleurde vlinders. Ook de verscheidenheid aan vogels is enorm; meer dan 900 soorten. De nationale vogel van Guatemala is de kleurrijke Quetzal.

Delen:
Uw reisadviseur