Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Vakantiebestemmingen « Reisburo de Wit

Vakantiebestemmingen

Tijdens een rondreis maakt u kennis met de belangrijkste highlights. U proeft de sfeer en beleeft de manier van leven van de huidige bewoners. Wilt u bijkomen van alle indrukken die u heeft opgedaan dan kunt u over land of per vliegtuig naar de stranden van Belize.

Antigua.

Deze prachtige en unieke stad is de oude Spaanse koloniale hoofdstad en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad is een soort openluchtmuseum van de Spaanse Koloniale geschiedenis. Sfeervolle pleinen en straten met lokale markten, de kathedraal, kerken, ruïnes, Spaanse architectuur, gezellige barretjes en restaurants liggen op loopafstand van elkaar. Vanuit één van de elegante hotels kunt u Antigua goed te voet bezoeken. Antigua wordt omringd door drie vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. Na het zien van alle prachtige bezienswaardigheden kunt u heerlijk uitrusten bij één van de vele patio’s vol bloemen en fonteinen. Antigua wordt rond Pasen zeer druk bezocht. Het paasfeest wordt hier erg uitbundig gevierd tijdens de Semana Santa waarbij processies, rijkgekleurde zandtapijten en trieste muziek de straten van Antigua beheersen.

Het Meer van Atitlán.
Met recht “Het Mooiste meer ter wereld”.
Dit meer is ontstaan door een vulkaanuitbarsting en is omgeven door bergen en 3 vulkanen; Vulkaan Atitlán (3537 m), vulkaan Toliman (3185 m) en vulkaan San Pedro (3020 m).
De omgeving van dit sprookjesachtige meer is uitermate geschikt om wandelingen of boottochten te maken, te mountainbiken of kajakken.
Voor de ultieme beleving is een overnachting aan de oever van dit meer aan te bevelen.

Chichicastenango.
Vanuit het Meer van Atitlán bezoekt u Chichicastenango. Dit is een echt Maya dorp op 2070 meter hoogte gelegen en wordt in de volksmond ook wel Chichi genoemd. Dit in de hooglanden gelegen dorp werd rond het jaar 1550 door Dominicaanse missionarissen ontdekt en staat vooral bekend om hun traditionele markten waar lokale producten zoals, textiel, hout en keramiek worden verhandeld.
Chichi wordt beschouwd als een soort bedevaartsoort. In de katholieke San Tomas kerk voeren de Maya’s hun rituelen uit en komen Katholieke priesters ceremonies houden. Hier wordt duidelijk hoe interessant deze twee religies zich hebben vermengd gedurende de jaren.

Rio  Dulce & Livingston.
Rio Dulce is zowel de 42 kilometer lange rivier die van het meer van Izabal naar de Golf van Hondurs loopt als een stadje. Gelegen aan het grootste meer van Guatemala, Lago de Izabal, is het mogelijk de boot te nemen naar Livingston.
In livingston wonen de Garifuna, een etnische bevolkingsgroep afstammend van een vermenging van indianen en afrikanen. Hier vindt u een heel ander stukje Guatemala. De ritmische invloeden van de Afrikaanse cultuur geeft deze omgeving een Caribisch tintje.
Al wandelend kunt u dit eiland verkennen en kunt u o.a. het museum, de katholieke kerk, de kleurrijke begraafplaats en lokale huizen bezoeken.

Peten & Tikal Area.
De provincie Peten bedekt circa één derde van Guatemala en is het dunstbevolkt. Dit gebied Ligt in het noorden en bestaat uit regenwoud met daarin diep verscholen Maya ruïnes. De bekendste Maya stad in Guatemala is het indrukwekkende Tikal. De tempels zijn zeer goed bewaard gebleven en men krijgt hier dan ook een indrukwekkend realistisch beeld van hoe het eens in de hoogtijdagen van het Maya imperium was. Ook de locatie mag er wezen want dit nationale park ligt middenin het regenwoud van Noord-Guatemala en is het thuis van vele tropische vogels, neusbeertjes, slangen en groter wildleven zoals poema’s.

Copán.
Net over de grens van Guatemala, in Honduras, ligt de Maya-stad Copán. Dit is het meest zuidelijk gelegen Maya-centrum waar u de ruïnes kunt bezoeken. Dit is een archeologische plaats waar u de zeer gedetailleerde en naturalistische beeldhouwwerken op pilaren, tempels, trappen en gebouwen kunt bekijken. Bent u geïnteresseert in archeologie, dan kunt u een presentatie bijwonen in het huis van archeoloog David Sedat. Hij vertelt over zijn werk en bevindingen over de archeologische plek Copán.
Copán heeft ook een vogelpark waar u onder leiding van een gids de mooie tropische vogels kunt spotten die afkomstig zijn uit Honduras.

Delen:
Uw reisadviseur
Nicky Coppens image Hallo, mijn naam is Nicky Coppens.

In 2009 ben ik begonnen als stagiaire bij Reisburo de Wit in Gemert. Tijdens mijn opleiding toerisme en recreatie en tijdens mijn stage heb ik veel geleerd. Mijn tweede stage heb