Geldzaken

Valuta: 
De nationale munteenheid is de Peruvian Nuevo Sol (PEN)
1 Euro staat gelijk aan ongeveer 4.2 PEN (Februari 2009) 
De PEN, ook wel Sol genoemd, bestaat uit 100 centen en is onderverdeeld in muntjes van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent. Biljetten zijn er in 10, 20, 50, 100 en 200 Soles.

Pinnen:
Pinnen gaat heel makkelijk in Peru. Direct op de luchthaven van Lima kunt u al Sol pinnen en dit is ook de makkelijkste, simpelste en snelste manier om aan geld te komen in Peru.

Fooien:
Het geven van fooien is in Peru heel gebruikelijk.
Wanneer u tevreden bent met de service, kunt u een fooi geven van ongeveer 15% van de totale rekening. In landen als Peru ontvangt personeel dat werkzaam is in de toeristische sector namelijk maar een minimaal inkomen en ieder extraatje wordt zeer gewaardeerd. Controleert u daarom altijd de nota. Wanneer het service- of bedieningsgeld niet is inbegrepen, kunt u daar iets bijleggen.

Als richtlijn kunt u de volgende bedragen aanhouden: taxichauffeurs 15% van de rekening, kamermeisjes US$ 1,- per dag, bellboys US$ 0,50 per koffer, de chauffeur tijdens uw rondreis US$ 2,- en de gids US$ 3,- per dag. Veelal wordt in samenspraak met de reisleiding een gezamenlijk fooienpot gemaakt, zodat u niet ieder moment van de dag in de buidel hoeft te tasten.

Delen:
Uw reisadviseur
Michelle de Wit image Leuk dat u een kijkje bij mij komt nemen! Graag stel ik mijzelf aan u voor. Mijn naam is Michelle de Wit en ik ben manager van Reisburo de Wit.

Mij zult u niet zo snel op het reisburo zien verschijnen, want ik houd