Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Inwoners « Reisburo de Wit

Inwoners

Taal:
De nationale taal is Spaans. Daarnaast wordt er Engels gesproken, vooral in de toeristische gebieden.

Keuken:
Voor de ingewanden van vele toeristen is het Peruaanse eten een schok. Het frequente optreden van darmproblemen is hier het bewijs van, maar ook in dit geval is uw reisleider/ster weer uw aanspreekpunt. Heel soms kan namelijk een bezoek aan een arts nodig zijn om verdere problemen te voorkomen. Ieder hotel heeft afspraken met, goede, lokale artsen. Uiteraard wijken gerechten af van de in Nederland gangbare kost maar de meerderheid van de gerechten smaakt vrij Europees.

Voor Peruanen is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag en van ongeveer 13.00 tot 16.00 uur hebben veel restaurants een bord buiten hangen met daarop het menu van de dag.
Meestal uitstekende maaltijden met soep, een hoofdgerecht, frisdrank en soms zelfs een toetje, maar sommige restaurants hebben slechts één menu, van waaruit u kunt kiezen uit een aantal gerechten.

Het meest geserveerde bestanddeel van zowel lunch (almuerzo) als avondeten (merienda of cena) is rijst, want gebakken aardappels of friet zijn meestal bijgerecht.
Ook geplette en gebakken banaanschijfjes (patacones) worden vaak geserveerd bij de warme maaltijd. In Lima, Arequipa en Cuzco zijn ontelbaar veel internationale restaurants.

Peru’s bekendste niet-alcoholische drank is ongetwijfeld Inca Kola: een felgeel, mateloos populair en uiterst zoet drankje, dat het glazuur van uw tanden doet barsten. Toch hoort het erbij en heeft u Peru niet echt bezocht als u geen Inca Kola heeft gedronken, maar ook alle ‘gewone’ frisdranken zijn algemeen verkrijgbaar. Naast de bekende en minder bekende frisdranken zijn verse vruchtensappen populair, maar let op: deze sappen worden soms aangelengd met water of melk en zijn dus niet altijd bacterieveilig.
Mineraalwater met of zonder koolzuur (con of sin gas) is in de grotere plaatsen algemeen verkrijgbaar, maar in de kleinere stadjes is soms alleen koolzuurhoudend water verkrijgbaar.

Souvenirs:
Het wemelt in Peru van de hebbedingetjes. Zorgt u er dus voor dat uw koffer op de heenreis niet al te vol zit, want terug zult u daar zeker spijt van krijgen. Op de vele leuke, kleine, marktjes vindt u bijv. schitterende handgeweven poncho’s, truien en handschoenen, maar er is nog veel meer te koop, zoals carnavalsmaskers, siervoorwerpen, ceramiek en halskettingen.
Het is teveel om op te noemen, maar let wel een beetje op het eindgewicht van uw koffer! Op sommige markten kunt u zelfs ruilen!

Delen:
Uw reisadviseur
Daisy Peeters image Mijn naam is Daisy Peeters. Sinds mei 2007 ben ik werkzaam bij Reisburo de Wit in Rosmalen. Als vooropleiding heb ik het MTRO gedaan in ‘s-Hertogenbosch.

Mijn passie is reizen, door de vele reizen en studiereizen