Goed nieuws!

Net als onze reisburo's hebben we ook onze website een moderne uistraling gegeven.

Je kunt zelf kiezen welke website je graag wilt bezoeken:

Oude website Nieuwe website →
TIP: op onze nieuwe website kan je ook makkelijk zoeken en boeken in ons aanbod van zonvakanties.
Praktische informatie « Reisburo de Wit

Praktische informatie

Beste reistijd:
Een eenvoudige en korte schets van het klimaat in Peru is op geen manier te maken. Van de 32 verschillende typen klimaten, die wij in de wereld kennen, heeft Peru er namelijk 28. In andere woorden, wie een reis door Peru maakt, kan te maken krijgen met klimaten variërend van extreme hitte tot ijzige kou. Allereerst ligt Peru op het zuidelijk halfrond en dus begint de Peruaanse zomer als bij ons de winter begint. In de Andes is het eigenlijk altijd koud met temperaturen variërend van 9-18 graden.

Het droge seizoen loopt van mei tot en met september en kent warme, droge dagen en koude nachten. Van oktober tot en met april is het de regentijd. Dit laatste geldt ook voor het Amazone gebied. Hier heeft men met regelmaat te kampen met flinke overstromingen. In de zomer is het er echter warm en vochtig. De temperaturen variëren van 25 tot 30 graden.

In het kustgebied zijn de warmste maanden december, januari en februari: 26 tot 30 graden. In de maanden juni, juli en augustus is het wat minder aangenaam en schommelen de temperaturen tussen de 10 en 19 graden. Van half mei tot half september heeft dit gebied bovendien te kampen met een hardnekkige mist en is het verschijnen van de zon een zeldzame gebeurtenis.

Tijdsverschil:
Tijdens de wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger dan in Nederland en in de zomertijd is het er 7 uur vroeger.

Electriciteit:
In Peru is het voltage veelal 220 Volt, maar ook 110 Volt komt voor (m.n. in de jungle). Controleert u eerst goed wat het voltage is anders kunnen uw apparaten misschien beschadigd raken.

In de meeste hotels kunt u uw accu’s en batterijen zonder grote problemen opladen, maar daar is hier dus een “wereldstekker” voor nodig, de zogenaamde ‘Amerikaanse’ stekker.

Telefoon:
In de grote steden van Peru is telefoneren geen enkel probleem en bijv. in Lima, Cuzco, Iquitos en Arequipa vindt u openbare telefooncellen van waaruit u met een telefoonkaart kunt bellen. 
Met munten bellen is uiteraard ook mogelijk, maar voor een internationaal gesprek bijna niet te doen.

Let op: soms moet je voor een internationaal gesprek een minimum van drie minuten betalen en dat kan vrij prijzig worden aangezien een minuut bellen al ongeveer € 3,50 kost.

Noodnummers:
Politie: 105
Brandweer: 116

Openingstijden:
Winkels: maandag tot en met zaterdag van 9.00 à 10.00 uur tot 19.00 à 21.00 uur. Supermarkten zijn vaak nog langer open, enkele sluiten zelfs helemaal niet. Supermarkten, warenhuizen en een aantal winkels zijn ook op zondag geopend.

Douanebepalingen:
Keert u van buiten de EU naar Nederland terug, dan mag u het volgende belastingvrij invoeren:
• 200 sigaretten óf 250 gram tabak (shag of pijptabak) óf 100 cigarillo’s óf 50 sigaren
• 1 liter sterke drank óf 2 liter mousserende wijn óf likeurwijn zoals sherry of port
• 2 liter niet-mousserende wijn
• 50 gram parfum en 0,25 liter eau de toilette
• 500 gram koffie óf 200 gram koffie-extracten óf koffie-essences
• 100 gram thee óf 40 gram thee-extracten óf thee-essences
• Overige goederen: maximaal ter waarde van € 175 per persoon, anders zijn er BTW en invoerrechten over het gehele bedrag.

Delen:
Uw reisadviseur